Nico Baggio prihaja v Slovenijo

Foto: Osebni arhiv Nico Baggio Foto: Osebni arhiv Nico Baggio Foto: Osebni arhiv Nico Baggio Foto: Osebni arhiv Nico Baggio
V Slovenijo prihaja svetovno znan vizažist, kostumograf, masker in scenograf Nico Baggio. Baggio je vizažist, po katerem hrepenijo vse največje svetovne zvezde.
Oglej si celoten članek

Baggio je ličil največje zvezde našega časa, med drugim tudi Naomi Campbell, Claudio Schiffer, Monico Belluci, Sharon Stone, Iman in Michelle Pfeiffer. Sodeloval je tudi z mnogimi znanimi filmskimi, televizijskimi in gledališkimi režiserji. Od leta 1980 dela kot vizažist za modne revije, fotografska snemanja, modni backstage, snemanje spotov in reklam za največje stiliste mode za italijanski pret-a-porter, kot so Versace, Dolce&Gabbana, Ferre, Moschino, Biblos, Trussardi, Krizia, Prada, Blumarine, Max Mara. Poleg tega so njegovi maquillages prisotni v najboljših modnih revijah: Vogue, Donna, Amica, Elle, Glamour, Flair.

"Glede dela ni nobene razlike med slavno osebo in običajno žensko. Z žensko publiko lahko bolj slediš modi, trendu ličenja in smeri, v katero se nagiba. S slavnimi osebami pozabim na modno ličenje, pri njih poudarim efekt senčenja/svetlenja in popolne korekcije za pomladitev osebnosti. V ospredju je poudarek na šarmu, karizmi, stilu in eleganci zvezdnika," o razliki med delom z znano osebo in navadnimi smrtnicami pravi strokovnjak, ki mu je zelo všeč raziskovanje, spogleduje se s svetom umetnosti, raznovrstnih predstav, zadnje čase pa mu je postal internet tudi velik pripomoček, ki mu pomaga pri stimuliranju pomembnih in inovativnih idej.

Nekaj njegovih nasvetov
Baggio ženskam po tridesetem letu svetuje naslednje: "Ženska po tridesetem letu ne sme nikoli oditi od doma brez podlage (pudra), tuša za trepalnice in balzama za ustnice." Strokovnjak se je razgovoril tudi o razliki med dnevnim in nočnim make upom in trendu za leto 2016/2017: "Dnevni make up je skromen z barvami, esencialen, neviden (nude make up). Zvečer pa postane ličenje osupljivo, ekstremno barvito z dodanimi bleščicami, saj umetna svetloba dopušča vse to. Moda je končno opustila težko, rokovsko ličenje, ki je bil prisotno zadnjih deset let. Idealni videz je futurističen, super romantičen, zahteva pa lepo kožo. Ustnice so rahlo naličene v breskvinih in mareličnih  tonih, rdečilo za ličnice je rožnate barve in daje videz nedolžnosti. Obraz mora biti svetel, jasen, efekt strobing (osvetljevanje)."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.