Niet se dobro sliši

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Glasbena skupina Niet z izdajo novega albuma Trinajst napoveduje koncerte po Sloveniji, maja pa tudi v Križankah.
Oglej si celoten članek

"Fantje so iskali svoj stari slog in uporabili stare prijeme. To so pojasnjevali s tem, da o današnjem svetu pač ni kaj bistveno novega za povedati glede na njihove začetke v osemdesetih letih, treba ga je kvečjemu še bolj spljuvati," je o novi plošči Trinajst zasedbe Niet na včerajšnji predstavitvi v Orto baru razmišljal radijec Jure Longyka.

 

Zadene v glavo

Projekt zasedbe, ki je s svojim značilnim patosom in melodiko navdušila v 80. letih, dokazuje, da kljub večletnemu ustvarjalnemu premoru in novemu frontmanu Borutu Maroltu Niet še vedno vedo, kako delati dober punk.

 

Plošča je drugačna že zaradi nove tehnologije, tudi jaz nisem isti pevec in fantje so 25 let starejši.
Borut Marolt, pevec
"Igrajo punk, in to tako, kot mora biti – da zadene v glavo. So prepričljivi in iskreni," je dejala glasbenica Neisha. Album je po besedah avtorja večine besedil in kitarista Igorja Dernovška zasnovan kot scenarij: "V enajsti pesmi se dekle ubije, v dvanajsti gre na drugo stran, v trinajsti pa se subjektu zavrti film nazaj in razmišlja o tem, kaj vse bi se lahko zgodilo," je dejal in dodal, da so se za naslov Trinajst odločili zato, ker je na plošči 13 pesmi, pa še dobro se sliši, tako kot Niet.

 

Drugačna tehnologija

Album, ki ga po besedah Dernovška zaznamuje družbenokritična drama s socialnimi in ljubezenskimi elementi, je tako kot druge plošče zasedbe produciral Borut Činč. "Plošča je drugačna že zaradi nove tehnologije, tudi jaz nisem isti pevec in fantje so 25 let starejši," je o drugačnosti dejal pevec Marolt.

 

Niet bo novo ploščo predstavil na nekaterih klubskih odrih po Sloveniji, 31. maja pa bodo punkerji nastopili tudi v Križankah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.