"Nikoli se ničemur ne upiram"

Foto: Žurnal24 Ota Roš je bila jezna, ko je izvedela za dedka Mraza. (Foto: Dejan Mijovič)
Zgovorna voditeljica Ota Roš nam je razkrila, kaj v predbožičnem času najraje počne in kaj jo še posebej spomni na otroštvo.
Oglej si celoten članek

Imate kakšen poseben spomin iz otroštva na božično oziroma novoletno praznovanje?
Pri nas doma božiča kot krščanskega praznika nikoli nismo praznovali, smo pa vedno imeli božično večerjo kot nekakšen družinski praznik. Na božič me spominja prav poseben vonj. Vedno smo imeli naravno smrekico in ta vonj se mi zdi tako lep. Vsako leto, ko ga zavoham, se vrnem v otroštvo. Toplo in lepo mi je ob tem vonju.

Kako ste izvedeli za Božička oziroma dedka Mraza?

Bila sem čisto majhna, povedala pa mi je soseda. Bila sem zelo jezna in potem sem enako naredila svoji mlajši sestrici.

Kaj vam pomeni praznični december?

Sovražim zimo in december mi polepša ta čas, ki mi je sicer ogaben. Se mi zdi, da smo ljudje srečnejši, če je sonce, lepo in toplo. Ampak december je tisti čas, ko smo, čeprav je sivo, grdo, mokro in mraz, vseeno malo bolj veseli in strpni. Gre za prelomnico v tem času, ljudje pa jih zelo potrebujemo, da se ob njih  počutimo bolje. Kot bi začenjali na novo in se nam zdi, da smo vse slabo pustili za seboj. Ta občutek mi je všeč, čeprav je vse izjemno skomercializirano, se mi zdi, da mrzli zimi da neko toplino.

Kaj najraje počnete v prazničnem času?

Zaznamujem ga tako, da se dobimo v Ljubljani, ki je v tem času prečudovita z lučkami in snegom, idilična. Druženje ob kuhanem vinu na nabrežju se mi zdi zelo lepa zadeva in jo izkoristim v polni meri.

Kateri stvari se med prazniki težko uprete?

Nikoli se ničemur ne upiram, če mi kaj paše, si vzamem. Nimam teh težav. Mogoče kakšnemu ponočevanju, ker je toliko žurk in se moram potem malo nazaj držati.

Na božični večer radi pripravite kakšno posebno jed?

Za to poskrbi mami, ji pa rada pomagam.

Se med prazniki kaj zredite?
Absolutno. Vendar gredo kilogrami dol.

Kaj si želite, da bi letos dobili od vaših najdražjih za božič?
O tem še nisem razmišljala, nisem še nič pisala dedku Mrazu.

Kaj si želite v novem letu?

Čim več poletja. Nisem še razmišljala, vzdušje me še ni ujelo, ker preveč delam.

Koliko denarja porabite za darila in kaj podarjate?

Zapravim zelo malo. Če že podarjam, so to res malenkosti, pa tudi od drugih pričakujem in navadno dobim malenkosti, kar tudi cenim. Brez veze se je obdarovati z nekimi "hudimi" darili, nima smisla, ne dam veliko na to. Ne grem v kakšen velik šoping.

Kdaj pa nakupujete?
Tik pred zdajci.

Kje in s kom boste preživeli letošnji božič in najdaljšo noč v letu?
Za božič imamo ponavadi družinsko večerjo in se zberemo pri starših. Že nekaj let se z družbo dobimo na kuhanem vinu in dolgo vztrajamo. Za novo leto se zbere ista družba in smo v enem lokalu. Smo zaprta družba in se imamo zelo dobro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.