"Nima vsak ljubimec svoje mape"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Znane Slovenke, ki imajo z ljubeznijo že veliko izkušenj, so nam izdale, kako si predstavljajo romantiko in katere pozornosti so jih zadele naravnost v srce ...
Oglej si celoten članek

Oboževali so jo poeti

Miša Molk še danes velja za prvo damo televizijskih zaslonov, zato ji oboževalcev gotovo nikoli ni primanjkovalo. "Res je, da so mi pisali poezijo, saj je bil kateri tudi pesnik (smeh). Vsekakor imam vse pospravljeno v mapah, vendar nima vsak ljubimec svoje (smeh). Nekdo mi je naredil celo vrtnico iz blaga. So bile luštne reči, ne morem reči, da so me obmetavali s pozornostmi, je bil pa kateri prav duhovit in izviren. Take stvari cenim. Drugače pa niso toliko igrali na duhovitost kot na svoja čustva," nam je zaupala Miša, ki se strinja, da je danes tovrstnih trubadurjev in pozornosti vse manj: "To pa zato, ker se da vse kupiti, vse je konfekcija. Ker lahko vse dobiš, se ljudje manj potrudijo. A ravno zato, ker se manj potrudijo, smo toliko bolj očarani, ko se kdo spomni kaj lastnega in smo na to tudi veliko pozornejši."

To pa je le ena izmed pesmi, ki jo je Miši napisal romantičen snubec. Lepo, kajne?

Miška, 
 
kot bi prišla od tam, 
kjer se moje najbolj skrivne sanjice
hihitajo,
očke povešajo,
 
nikomur ne zaupajo,
ker jih je čisto malo sram,
kaj vse si upajo,
 
pa kaj ko nisi sanjcica,
tista malo zamolčana
s srebrno tančico sramežljivo skrita,
kar tako malo hudobno mi šepetaš,
tu sem resnična
in malo rad me vseeno imaš
 
imaš imaš.

Dobro poslušal in ji podaril kar 30 daril

Foto: Žurnal24 Zvezdana Mlakar, igralka in njen soprog "V svojem dolgem življenju pa že imam kakšno romantično zgodbo in izkušnje na tem področju," je dejala igralka Zvezdana Mlakar, ki današnjega praznika zaljubljencev ne obeša na veliki zvon: "Iskreno, valentinovega ne praznujem, saj nisem zrasla ob praznovanju tega praznika. Mene na praznik ljubezni opominja gregorjevo, ko se ptički ženijo; to je dan, ki napoveduje pomlad in prebujanja."

Igralki pa se je v srce najbolj vtisnila romantična gesta njenega najdražjega. "Zagotovo se mi je v srce zapisalo nekaj sladkih zgodb, najdragocenejše so mi spontane. Spomnim se pozornosti, ki je sicer materialna, a je mojemu dragemu vzela kar nekaj časa. Ves mesec si je zapisoval stvari, ki sem si jih zaželela ali potrebovala, na koncu meseca pa sem dobila 30 daril  – vse, kar sem tisti mesec omenila (od elastik za vrečke do verižice, ki mi je bila všeč). Tega ne bom nikoli pozabila, saj smo z otroki neskončno uživali in se smejali, ko smo videli in odpirali ta kup daril. Veliko mi pomeni tudi, ko gre moja ljubezen na potovanje in mi napiše, kako me pogreša in si me želi ob sebi. Pa vse do malih pozornosti, kot je skuhana večerja ali lepo sporočilo sinov. Lepe so tudi malenkosti, ki jih zbiram in s katerimi mi najdražji sporočajo, da me vidijo, slišijo in čutijo," je še dejala Zvezdana, ki je z možem skupaj že 25 let, a jo še vedno oblivajo metuljčki: "Skupaj sva 25 let, kar naju oba preseneča, previharila sva marsikateri vihar, a nama je uspelo ohraniti neko iskrico navdušenja. Še vedno imam metuljčke v trebuhu, ko ga vidim lepo oblečenega na svoji premieri ali ko me objame ali potolaži. Najpomembnejše pa se mi zdijo stranpoti, ki jih v ubiramo v zvezah. Zaradi njih se borimo in zaradi tega je zveza živa."

Dolgoročna romantika so vsakdanje pozornosti

Foto: mediaspeed Valentina Smej Novak in Luka Novak Publicistka in ljubiteljska kuharica Valentina Smej Novak pa bolj kot hipne izlive ceni dolgoročno ljubezen. "Pomembno se mi zdi, kako se zveza obnese na dolgi rok. Res je, da mi je ime Valentina, a je daleč od tega, da bi bilo povezano z velentinovim, kot ga poznamo danes. Valentin pomeni zdrav, ima ključe do korenin, na ta dan se ptički ženijo. Starši so mi to ime nadeli zaradi slovenskega imena, pa tudi rojena sem v tem času. Zdi se mi, da je interpretacija romantike z enkratnimi izlivi napačna, prava romantika so vsakdanje pozornosti. To je tista dolgoročna romantika," nam je zaupala Smej Novakova in dodala: "Upam, da svojim najdražjim to kažem vsak dan. Najpomembnejše se mi zdi vzajemno spoštovanje, da se jih spomniš v slehernem trenutku in jim polepšaš sleherni dan. Zelo pomembno se mi zdi tudi, da znaš tolerirati drug drugega in da partnerja ne poskušaš na vsak način spremeniti. Včasih lahko kaj preneseš tudi z nasmehom in dobro voljo ter se ne poglabljaš in vmešavaš v vsako zadevo."

Glede romantičnih vzgibov svojih snubcev pa simpatična Prekmurka ostaja zelo skrivnostna: "Ne spomnim se, pa tudi če bi se, o tem ne bi razlagala, saj se mi ne zdi primerno. Sem že tako dolgo poročena in mati, da so to intimne stvari in tudi ostanejo intimne."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.