"Nisem glasbeni naci"

Foto: Žurnal24 Pred koncertom smo se pogovarjali s karizmatično vokalistko Skin in kitaristom A Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 null Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Britanska alterrock zasedba Skunk Anansie je četrtkove obiskovalce festivala Mars podžgala do skrajnosti. Pred koncertom smo se pogovarjali s karizmatično vokalistko Skin in kitaristom Aceom.
Oglej si celoten članek

Če četrtkov koncert navežemo na pomen, ki se skriva za imenom Skunk Anansie, lahko zapišemo slednje. Skunk v našem jeziku pomeni dihur, žival z belimi in črnimi črtami, kar ponazarja zasedbo skupine, dva belca in dva črnca. Če se omenjena žival počuti ogroženo, izpusti izjemno smrdeč plin, s katerim odžene sovražnike. Ogrožene so se na tokratnem koncertu počutili po vsej verjetnosti le varnostniki, ki so pod odrom energično lepotico Skin spremljali z izbuljenimi očmi še posebno v trenutkih, ko je ta vedno znova poletela z odra in pristala na rokah razgrete množice.

Kot prvi so na oder Gospodarskega razstavišča stopili člani obetavne skupine Eskobars, sledile so Mlade Kuzle, hrvaški romantiki Urban&4, uverturo pa so končali Novomeščani Dan D.

Anansie pooseblja spiritualni karakter, ki se pojavlja v jamajških ljudskih zgodbah. Gre za pajka, ki se pogosto pojavlja v človeški obliki. Pomen preprosto lahko navežemo na vokalistko Skin, ki jo odlikuje edinstven, simpatičen, preprost in zapeljiv karakter. Publiko vedno znova omreži s svojo neverjetno energijo. Strup so njene globoke črne oči, pajčevina njen stas, smrtonosno želo njen glas. 

Železen repertoar
Koncert so začeli s pesmijo Selling Jesus, kasneje predstavili noviteti Because Of You in Squander in My Ugly Boy, salve navdušenja pa so poželi s klasikami Weak, Brazen, Twisted, Hedonism. Za konec so siti publiki za sladico namenili še romantično uspešnico Secretly.

Foto: Žurnal24 null

Poleti na 30 festivalov
Skupina se je sicer v isti zasedbi, vokalistko Skin, kitaristom Aceom, basistom Cassom in bobnarjem Markom, po skoraj desetletnem premoru lansko leto več kot uspešno vrnila na svetovne glasbene odre. Ace nam v intervjuju zaupa, da bodo to poletje obdelali kar 30 festivalov. "To je naš zasluženi in dolgo pričakovani oddih," nam zatrdi v šali. Podrobnosti o njihovih začetkih, glasbenih vplivih, odnosu do hedonizma, ljubezni in politične sporočilnosti so nam zaupali v videointervjuju.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.