Nizozemci imajo najmočnejše pivo

Foto: Žurnal24 V času posta se kristjani sicer poskušajo odpovedati pivu in drugim alkoholnim p
Le teden po objavi britanske pivovarne o najmočnejšem pivu na svetu so nizozemski konkurenti že prevzeli laskavi naslov.
Oglej si celoten članek

Britanska pivovarna BrewDog je prejšnji teden objavila, da je uspela proizvesti pivo, ki vsebuje 55 odstotkov alkohola. Poimenovali so ga The End Of History (Konec zgodovine). A njihovi konkurenti, nizozemska pivovarna Koelschip, so šli še dlje. Ponašajo se s pivom, ki ima kar 60 odstotkov alkohola, nadeli pa so mu ime Start the Future (Začnite prihodnost).

"Pijače ne pijete kot pivo, ampak bolj kot koktajl, v lepem kozarcu za viski ali konjak," je povedal pivovar Jan Nijboer. Start the Future pa je veliko cenejši od konkurenta (za steklenico The End Of History je treba odšteti 600 evrov), steklenico si lahko privoščite za le 35 evrov.

Britanska in nizozemska pivovarna stalno tekmujeta. Prejšnji nizozemski proizvod Oblix je imel 45 odstotkov alkohola in je premagal angleškega Sink The Bismarck!, ki je vseboval 41 odstotkov.

Pivovarna BrewDog je bila zaradi izredno močnega piva sicer deležna številnih kritik s strani zdravstvenih organizacij in pivovarske industrije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.