Njuno skrito zasebno življenje

Foto: Žurnal24 V Zasebnem življenju med drugim nastopajo tudi Saša Tabaković, Nina Valič in Bra
Nekateri se s svojim zasebnim življenjem nenehno ukvarjajo, drugi se nočejo. Tudi Ona in On se nočeta, zato lahko vi vanj pokukate ob 20. uri v SNG Drami Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Ona (Barbara Cerar) in On (Uroš Fürst), osrednji osebi igre z naslovom Zasebno življenje, se prvič srečata na vlaku, ki se ga bolj kakor drugih drži pridih nostalgije. Toda tako v sodobnem vlaku kot v nastajajočem ljubezenskem odnosu ni skoraj ničesar več romantičnega, ni preskakovanja iskric in občutka usojenosti. Njuno srečanje je naključno, a tudi ko čez nekaj ur spet naletita drug na drugega, je to le novo naključje in njun (ne)odnos ostaja zaznamovan s to naključnostjo ter bežnostjo še celo po tem, ko skupaj preživita noč v hotelski sobi.

Nič torej ne kaže, da naj bi se med njima kaj razvilo. Pa ne zato, ker si ne bi bila všeč, temveč zato, ker je zasebno življenje nekaj, s čimer se ne ukvarjata; On načelno in manifestativno ne, Ona pač zato ne, ker ga pravzaprav nima v svojih rokah.  

Zgodba, ki jo v svoji najnovejši igri pripoveduje Ulrike Syha, je zgodba o približevanju dveh zadržanih posameznikov. Devet prizorov, prepletenih s kratkimi epizodami, neposrednimi nagovori publike in duhovitimi komentarji, je devet ključnih postaj v oblikovanju njunega odnosa. To ovinkasto pot pa opisujeta kar sama in kar imata v mislih z distancirano literarno oznako "zasebno življenje", je pravzaprav ljubezen, to staromodno in zapleteno čustvo, ki ga je treba skriti še bolj kakor ime.

Cena vstopnice je 15 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.