Noseča še ena znana Slovenka!

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zaradi bolezni se je nosečnosti bala ...
Oglej si celoten članek

Glasbenica Anja Baš bo februarja zibala. Na svojem blogu pa je ob veseli novici razkrila tudi to, zakaj je zaradi bolezni, ki jo je pestila kar nekaj let, z nosečnostjo odlašala. 

"Kdor je spremljal mojo zgodbo, ve, da je moja daljna (najstniška) preteklost zaznamovana z bulimijo, motnjo hranjenja, zaradi katere sem se (poenostavljeno rečeno) dolgo časa bala biti 'debela'. Beseda je v narekovaju zato, ker ljudi danes še zdaleč ne predalčkam več po zunanjem videzu, s težo pa se že dolgo časa ne obremenjujem več. Kako se bulimija navezuje na nosečnost? Zaradi bulimije me je bilo dolgo časa na nek način nosečnosti strah. Velik trebušček, razširjeni boki, večje prsi, vse to v kombinaciji z informacijo, da se ženske med nosečnostjo zredijo tudi do 20 kilogramov. V najstniških letih bi si težko predstavljala, da me doleti kaj hujšega. Zelo majhni otroci so me od nekdaj imeli radi (in tudi jaz njih), a se v vlogi mamice kljub temu zelo dolgo nisem videla predvsem iz zgoraj opisanega razloga. Danes na to gledam kot na čudež, darilo narave, izjemen proces, ki ženske spremeni v superženske. Komaj, komaj čakam tudi večji trebušček in se veselim vsakega pridobljenega kilograma, vsake nove strije in vsakega grama maščobe več. Za novo bitje, za najinega dojenčka, je vredno," je zapisala Anja. 

Dotaknila pa se je tudi vprašanja, zakaj sta se s partnerjem za otroka odločila šele po desetih letih zveze. "Strahovi glede nosečnosti in tega, da bi se zredila, so bili prisotni v obdobju zdravljenja od bulimije. Tu pa je bilo še vprašanje starševstva in vloge, v kateri se kot par znajdeš. Z Mitjem sva skupaj 10 let in dolgo časa sva se vsakič, ko je debata nanesla na otroke, strinjala, da 'nekoč, a ne še zdaj'. In to je popolnoma OK! Vsak par ima drugačen tajming, druge želje, druge možnosti in življenjske prioritete in prav se mi zdi, da se za ta korak odločiš, ko si to zares želiš in mentalno dozoriš. Nesmiselno pa se mi zdi priganjanje s strani družine in prijateljev, češ, biološka ura tiktaka, kaj se čaka. Tudi gnati samega sebe v odločitev za nosečnost se mi zdi popolnoma brez veze, saj ne vem, od kod nam ideja, da je otroke treba imeti za vsako ceno. To niti slučajno ni vedno pot, ki je najboljša zanje," je mnenja Baševa. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:52 16. Oktober 2019.

    pa kva to mene briga ta baba

  • 08:31 23. September 2019.

    Kdo bi si mislil!!

  • 00:59 30. Avgust 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.