Nosečnost z meditacijo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med baby boomom in v poplavi vseh mogočih nasvetov o nosečnosti se marsikatera bodoča mamica ne znajde, je zbegana in ne ve, kako se spopasti s svojimi občutki.
Oglej si celoten članek

Poplava informacij lahko negativno vpliva na občutje nosečnice, zato se lahko hitro izgubi v vrtincu pričakovanja okolice in svojih lastnih, kakšna bi morala biti "lepa nosečnica". Pri vsem tem pa je poudarek bolj na zunanjih stvareh. Takšen način pa pelje stran od bistva nosečnosti z odprtim srcem, ki dojema in sprejema nosečnost tako, da se obrnemo navznoter, vase.

Obdobje nosečnosti prinaša priložnost, da se naučimo povezati same s seboj kot tudi z bitjem, ki raste v nas. Da pa se lahko vzpostavi ta iskrena povezava, je treba najprej sprejeti sebe in odpreti svoje srce, da si iskreno dovolimo začutiti sebe, predvsem pa svoje občutke. V tem obdobju lahko občutke, katerim smo se morda do zdaj izogibale, občutimo še intenzivneje. To pa je tudi priložnost, da se z njimi spopademo, jih ozavestimo in spustimo, da odidejo od nas.

Dvome preženite na delavnici

Če težko najdete notranji mir ter preženete slabe misli in občutke, lahko to storite s pomočjo delavnice. Tam vas bodo naučili, kako sprejeti sebe, novo bitje, kako se povezati z njim in kako odmisliti pričakovanja okolice. Delavnice Nosečnost z meditacijo potekajo vsak četrtek od 16:30 do 17:30 na Kalingerjevi ulici 7 v Ljubljani. Namen delavnic je, da se nosečnice notranje umirijo in povežejo same s seboj, odprejo svoje srce in se povežejo z otrokom, ki ga pričakujejo, predajo morebitne strahove pred novo vlogo v življenju kot tudi strahove in dvome povezane z porodom, sprostijo negativna občutja iz otroštva ter okrepijo zaupanje vase in svoje notranje moči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.