Nov film o atentatu na Hitlerja

Foto: Žurnal24 Adolf_Hitler_IFP
V Nemčiji bodo posneli film o spodletelem atentatu na Adolfa Hitlerja, ki ga je leta 1939 izvedel nemški nasprotnik nacizma Georg Elser.
Oglej si celoten članek

Snemanje filma bo potekalo pod okriljem produkcijske hiše Yellow Bird Pictures, začelo pa se bo predvidoma leta 2012. Kdaj bo film prišel v kinodvorane, še ni znano.

Pri scenariju za film o Elserju sodeluje tudi Fred Breinersdorfer, avtor filma Sophie Scholl o nasprotnici Tretjega rajha, ki so jo usmrtili leta 1943. Režija filma o Elserju bo v rokah Torstena C. Fischerja, ni pa še znano, kdo bo sestavljal igralsko ekipo.

"Nadaljevanje" Operacije Valkira
Produkcijska hiša se je za snemanje filma o Elserjevem atentatu odločila le malo po filmu Operacija Valkira o spodletelem atentatu na Hitlerja, ki ga je leta 1994 izvedel polkovnik Claus von Stauffenberg. Film, v katerem je glavno vlogo odigral hollywoodski zvezdnik Tom Cruise, je v Nemčiji med gledalci in kritiki pogorel, a to produkcijske hiše Yellow Bird Pictures ne skrbi.

Elserju je napad na Hitlerja spodletel 8. novembra leta 1939. Bombo je skril za steber v pivnici Bürgerbräukeller, znanem zbirališču nacistov, kjer je imel Hitler govor. Napravo je razneslo v skladu z Elserjevimi načrti, a je Hitler pivnico zapustil predčasno ter se tako izognil eksploziji. Še isti dan so Elserja aretirali, po petih letih in pol zapora pa so ga usmrtili aprila 1945 v koncentracijskem taborišču Dachau.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.