Nov tretma, ki odstranjuje maščobo

Foto: promocijsko gradivo cooltech Foto: promocijsko gradivo cooltech
Če vas na sebi motijo le določeni kritični deli telesa, obloženi z maščobnimi blazinicami, in če ne trpite zaradi veliko odvečnih kilogramov, je morda kriolipoliza prava metoda za vas.
Oglej si celoten članek

Medicinska kriolipoliza je nekirurška metoda za oblikovanje telesa, s pomočjo katere lahko po enem tretmaju izgubite do 30 odstotkov maščobnih celic.Terapija z aparatom CoolTech se lahko izvaja na vseh delih telesa, kjer se želite znebiti odvečnih maščobnih blazinic, najpogosteje pa se uporablja na področju trebuha, bokov, stegen in nadlahti.

Tretma poteka s pomočjo dveh samostojnih aplikatorjev, ki lahko istočasno obravnavata dva predela. Aparat deluje s kombinacijo vakuuma in hlajenja, in sicer tako, da kožno gubo z odvečno maščobo sprva vsesa vakumska ročka, ki maščobno gubo izolira od okoliškega tkiva, nato pa aplikator izbrano področje ohlaja na nadzorovani temperaturi -8 stopinj Celzija.

"Zaradi nizke temperature začnejo trigliceridi v maščobnih celicah koagulirati, sproži se postopek naravnega razkroja, maščobne plasti se začnejo postopno zmanjševati. Razpadle maščobne celice se preko limfnega sistema po naravni poti trajno izločajo iz telesa," razlaga Nina Suvorov iz estetike Medartis.

Prvi rezultati so opazni že 15 dni po tretmaju, za najboljše rezultate pa je treba počakati od štiri do šest tednov. Nekateri želene rezultate dosežejo že po enem tretmaju, za optimalne rezultate pa se v večini priporočata dva ali trije tretmaji.

Trije tedni, nekaj centimetrov manj

Če aparat res deluje, smo se prepričali na predstavitvi tretmaja v estetiki Medartis, ko si je model, ženska, visoka 163 centimetrov in težka 61 kilogramov, zaželela zmanjšanja maščobnih blazinic na trebuhu. Med spremljanjem postopka je prostovoljka povedala, da je postopek res neboleč, tudi hlajenja ni čutila, le malo boleče-pekoč občutek se lahko pojavi med odstranjevanjem aplikatorjev. Rdečica, ki nastane med postopkom, izgine hitro, mravljinčast oziroma omrtvičen občutek na izbranem predelu pa lahko traja nekaj dni.

Po treh tednih smo rezultate opazili že na pogled, meritve pa so pokazale, da je prostovoljka na področju nad popkom izgubila tri centimetre, okoli popoka pet, pod njim pa  dva centimetra. V treh tednih po terapiji se je držala priporočil in ni uživala mastne hrane, kruha in morskih jedi, izgubila pa je tudi en kilogram.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.