Nova metoda zdravljenja anoreksije

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Električni impulzi stimulirajo ključne dele možganov in s tem lahko ozdravijo tudi anoreksijo.
Oglej si celoten članek

Motnje hranjenja, med katerimi prevladuje anoreksija, bodo po mnenju kanadskih znanstvenikov kmalu ozdravljive z novo metodo, pri kateri v možgane vstavijo posebne elektrode.

V nasprotju z nekdanjimi grobimi metodami zdravljenja z elektriko gre tokrat za popolnoma drugačen in predvsem popolnoma neboleč pristop, ki je še najbližje srčnim spodbujevalnikom. S kirurškim posegom v določen predel možganov zdravniki namestijo posebne drobne elektrode, ki stimulirajo možgane s šibkimi električnimi impulzi. Metoda se je pokazala kot uspešna v več kot polovici primerov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.