Nova modna pravila za ženske z oblinami

Foto: Profimedia
Odvrzite ohlapne in temne obleke!
Oglej si celoten članek

Ženske z bujnejšimi oblinami pozabite na dosedanje nasvete glede tega, kako se obleči, kot je denimo ta, da naj močnejše nosijo predvsem črne, preprosto korjene obleke. Gre za zgrešena pravila, zaradi katerih se ženska lahko zaradi svojih oblin počuti slabo.   

Novia pravila oblačenja ne bodo le olajšalo izbire oblek pač pa se boste, če jih boste upoštevale, počutile veliko bolj ženstveno in lepo. Bolj kot skrivati, je pomembno poudariti, kar je na ženski lepega - in zagotovo ni osebe, ki ne bi imela čisto nobenega aduta. 

Kvalitetno enostavno spodnje perilo

Začnite s kvalitetnim spodnjim perilom, svetuje hrvaška modna poznavalka, novinarka Loredana Lindič. Najdite enostavno, gladko  spodnje perilo, ki "dobro drži" in se ne vidi čez obleko ter kvari stayling. Seveda je čipkasto spodnje perilo ponavadi bolj zapeljivo, vendar pa so njegovi obrisi vidni pod majico ali bluzo. Višje spodnice so idelane za ravnanje trebuha in skrivanje potencialnih "šlaufkov". 

Poudarki na adutih

Pomembno je, katere dele svojega telesa boste poudarili. Če imate postavo hruške, vam bodo odlično pristajali zgornji deli z V izrezom, ki bo pozornost usmeril na zgornji del telesa. Poigrate se lahko z velikimi ogrlicami in uhani ter ruticami. 

Pri postavi v obliki peščene ure se proporoča poudariti pas, pri postavi v obliki jabolka pa dekolte. Za ustvarjanje vtisa daljših nog oblecite hlače z visokim pasom in visoke pete. Izogibajte se gležnjarjem in sandalov s trakci okoli gležnja, ki vizualno skrajšajo noge. 

Dobro krojen suknjič

Investirajte v klasični suknjič ali jakno narejeno po merah, ki se bo prilegala vašemu telesu. Če ničesar takega ne najdete v trgovinah, stopite do šivilje. Tak kos boste lahko nosili več let in v različnih kombinacijah.

Barve in vzorci

Ne bojte se vzorcev in barv, tudi ženskam s kakšnim kilogramom več lahko svetle barve in zanimivi vzorci še kako pristojijo. Pomembno je, da najdete dobro kombinacijo, ki bo poudarila tisto, kar je na vaši postavi najlepše. Izogibajte se širokim in pisanim tunikam, ki vizualno razširijo, pomerite pa denimo svetlo modro obleko. Izbirajte kroje, ki sledijo telesu ali pa so ozki vsaj v zgornjem delu. Zapomnite si, široke obleke vas bodo razširile. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.