Novi fosili: Umrla hrvaška glasbena legenda

Foto: Goran Jakus/Pixell
Foto: Goran Jakus/Pixell
Rajko Dujmić je imel pretekli teden hudo prometno nesrečo.
Oglej si celoten članek

Preteklo sredo se je v prometni nesreči hudo poškodoval nekdanji vodja zagrebške pop skupine Novi fosili in skladatelj Rajko Dujmić. Utrpel je hude poškodbe glave, zaradi katerih so ga zdravniki dali v umetno komo, iz katere se ni več zbudil. Dujmić je dočakal le 65 let.

Dujmić je zaradi prevelike hitrosti med vožnjo v ovinku izgubil oblast nad vozilom. Avto je zletel s ceste, Dujmić pa je padel iz svojega vozila.

Kot piše 24sata, je bil Dujmić eden "najbolj plodnih skladateljev v vsej zgodovini hrvaške diskografije".

"Že od rane mladosti je bila glasba moj edini način komuniciranja z ljudmi. Tako je tudi ostalo. Z glasbo se najbolje izražam,“ je nekoč dejal. Svojo prvo pesem Smij se je napisal pri 13. letih. Veliki preboj mu je uspel s skupino Novi fosili, ki so včasih veljali za najbolj popularen bend v Jugoslaviji. Njihova plošča Budi uvijek blizu se je prodala kar 500.000-krat, koncertirali so po celem Balkanu, a tudi v Kanadi, Rusiji in ZDA ter tudi po številnih evropskih mestih. 

Rajko in njegova žena sta na dan, ko se je ponesrečil, praznovala 23. obletnico. Praznovati sta namerava v restavraciji, a Rajko je želel ženo pred tem presenetiti še z darilom. Skočil je v avto, da bi ga šel iskat, a usoda je imela drugačne načrte.

Družini izrekamo sožalje.

Joonglaa star

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.