Novinarji RTVS imajo novo urednico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Informativni program TVS bo v prihodnje kot v. d. vodila doslej ena od urednic osrednjega televizijskega dnevnika Jadranka Rebernik, ki bo novo funkcijo nastopila v soboto.
Oglej si celoten članek

Direktorica TVS Ljerka Bizilj se je odločala med tremi kandidati, ki so se prijavili na razpis za odgovornega urednika. V igri sta bila tudi Miha Žorž in Valentin Areh.

Rebernikova bo ponovem tudi v. d. odgovorne urednice posebnega nacionalnega televizijskega programa, namenjenega parlamentarnim vsebinam. Dozdajšno urednico televizijskega dnevnika so v sredo večinsko podprli tudi programski delavci uredništva. Že takrat pa je Biziljeva v poudarila, da je mnenje uredništva zanjo zelo pomembno.

Biziljeva je imenovanje Rebernikove za v. d. odgovorne urednice predlagala generalnemu direktorju RTVS Marku Filliju, kar pa je zgolj formalnost. Po njegovih besedah je namreč odločitev povsem v rokah direktorice TVS, generalni direktor RTVS pa "zgolj mehanično imenuje urednika".

Do spremembe prihaja tudi na mestu odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Kopru. Funkcijo bo v ponedeljek za štiri leta nastopil Matej Sukič. Že 10. januarja je mesto odgovornega urednika TV programa regionalnega centra v Mariboru, prav tako za štiri leta, zasedel Zoran Medved.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.