Nutellin afrodizijak

Foto: Žurnal24 Je vredna greha?
Tokrat vam bomo predstavili recept za torto z nutello. Da bo še slajša, okusnejša in še bolj čokoladna!
Oglej si celoten članek

Sestavine:
Za biskvit potrebujete:
  • 20 dag moke
  • 14 dag sladkorja
  • 7 jajc
  • pecilni prašek
  • vaniljin sladkor
  • Nutello

Nadev za torto:
  • 500 g sladke smetane
  • 6 žlic Nutelle

Preliv:
  • 2 dcl vode
  • 5 žlic sladkorja

Priprava:
Ločite rumenjake od beljakov in rumenjake zmešajte s 7 dag sladkorja, beljake in preostali sladkor pa stepite v trd sneg. Nato v rumenjake vmešajte približno pet žlic Nutelle in vanjo vmešajte tretjino snega in presejano moko s pecilnim praškom. Nato dodajte še preostali sneg in narahlo premešajte. Biskvit pecite pol ure na 180-ih stopinjah.

Ohlajen biskvit razrežite na dve ali tri plasti (po želji). Nato stepite sladko smetano in ji dodajte nutello. Vsako plast torte premažite s tem nadevom. Zavrite vodo s sladkorjem, jo ohladite in z njo navlažite vsako plast torte. Zadnjo tretjino nadeva premažite torto tudi po vrhu.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.