O. J. Simpson po plačilu varščine izpuščen

Foto: Žurnal24 Hladil se je le tri dni.
Nekdanji zvezdnik ameriškega nogometa, filmski igralec O. J. Simpson, je v sredo presenetljivo zapustil zapor v Las Vegasu, potem ko je plačal 125.000 dolarjev varščine.
Oglej si celoten članek
O. J. Simpson je bil v zaporu tri dni, tožilstvo pa ga je obtožilo v desetih točkah obtožnice, med drugim zaradi poskusa ugrabitve, oboroženega vloma in ropa. Minuli četrtek je vdrl v sobo dveh preprodajalcev, ki sta imela nekaj njegove lastnine.

Simpson je minuli četrtek v Las Vegasu skupaj s skupino prijateljev prišel v hotelsko sobo dveh "zbirateljev", ki sta poskušala prodati njegove ukradene predmete, med drugim priznanja iz dolgoletne kariere v ameriškem nogometu. Policija ga je aretirala in pozneje izpustila, nato pa znova aretirala. Sredin razplet pa kaže, da se lahko ves primer sesuje kot hišica iz kart zaradi neverodostojnih prič.

Podjetni ''prijatelj''
Simpsonu je namig o "zbirateljih" dal nekdanji prijatelj Tom Riccio, ki je šel skupaj z njim do hotelske sobe v hotel Palace Station, kjer je celotno dogajanja posnel. Riccio je s policijo in tožilstvom dosegel dogovor o imuniteti v zameno za pričanje, obenem pa je prodal tonski posnetek dogajanja obrekljivi spletni strani TMZ. Riccio je sicer stari znanec policije in ima zaradi prevar in tatvin debelo kartoteko.

Poleg tega je prišlo na dan, da se je on dogovoril za sestanek z dvema zbirateljema, ki jima je povedal, da ima s sabo kupca. Enega od teh zbirateljev, Alfreda Beardsleyja so nato v sredo aretirali zaradi kršenja določil pogojnega izpusta za zločin v Kaliforniji, ker sploh ne bi smel biti v Las Vegasu. Drugi zbiratelj Bruce Fromong pa je trenutno v bolnišnici v Los Angelesu, kjer okreva za srčnim napadom.

Kamere šest ur čakale na izpustitev iz zapora
Primer je znova obnorel ameriške kabelske televizije, ki so v sredo šest ur prenašale le čakanje na izpustitev iz zapora, okoli zapora pa je bila armada novinarjev, fotografov in čudakov, ki so izkoriščali trenutek slave pred kamerami. V popolnem cirkusu verjetno tudi tiči odgovor na to, zakaj so ga izpustili. Policija, zapor in tožilstvo Las Vegasa so ugotovili, da je bolje, če se vrne na svoj dom na Floridi in z njim odide tudi ves potujoči cirkus.

O. J. Simpson je bil leta 1994 obtožen umora svoje nekdanje soproge Nicole Brown in njenega spremljevalca Rona Goldmana. Na procesu je bil oproščen, vendar pa sta ga družini ubitih tožili civilno in zmagali. Sodišče mu je naložilo plačilo 33,5 milijona dolarjev odškodnine.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.