Obiščite grofa Drakulo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za jesenske počitnice z avtom na kratke, toda nepozabne izlete.
Oglej si celoten članek

Romunsko mesto Sighişoara je znano po svojem slavnem prebivalcu, transilvanskem grofu Vladu Tepešu, po katerem je Bram Stoker ustvaril grofa Drakulo. Do vampirjevega rojstnega kraja se boste iz Ljubljane vozili okoli 13,5 ure oziroma 1.103 kilometre.
Sighişoara je eno izmed bolje ohranjenih evropskih srednjeveških mest in je pod Unescovo zaščito, Romunija nasploh pa je znana kot dežela gradov. Grad Peleş blizu mesta Sinaia je po mnenju številnih med najlepšimi v Evropi. Vstopnica stane okoli 12 evrov.

Čarovnice in čokolada

V mogočni grad Riegersburg nad Avstrijo vabijo čarovnice in ujede. Do gradu se je mogoče povzpeti peš ali pa se pripeljati z gondolo, na njem pa si lahko ogledate uprizoritev sojenja čarovnici. Poleg tega so razstavljene mučilne naprave, s katerimi so obtožene ženske prisilili k priznanju čarovniških dejavnosti. Po obisku gradu si lahko v Reigersburgu ogledate tovarno čokolade in se po mili volji posladkate.

Graščina ob morju

Za en dan si privoščite še skok k italijanskemu morju, kjer šest kilometrov severozahodno od Trsta stoji grad Miramar. Potem ko si ga ogledate, se lahko sprehodite po bližnjem parku, v katerem rastejo eksotične rastline, ki jih je s svojih potovanj v 19. stoletju prinesel avstrijski nadvojvoda Maksimilijan Habsburški. Grad je odprt od 9. do 19. ure.

Cene nočitev

Sighişoara. Sobe v hotelih s tremi zvezdicami stanejo od 30 do 50 evrov.
Bukarešta. Tudi tam lahko dobite sobo za 50 evrov.
Za cene in rezervacije obiščite spletno stran Booking.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:36 5. Oktober 2011.

    1. Na sliki ni "grad" (bolj palača) Peleş temveč grad v mestu Bran http://en.wikipedia.org/wiki/Bran_Castle (glede na to, da je na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.