Oblek ne sušite na radiatorju!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vas muči kašljanje, kihanje ali glavobol? Če obleke sušite na radiatorju, s tem takoj prenehajte.
Oglej si celoten članek

Zaradi sušenja oblek na radiatorju pride do izhlapevanja detergenta in mehčalca, kar lahko privede do nastanka alergenov in tudi alergij. Škodljiva pa je tudi vlaga, ki se v prostoru, v katerem sušite oblačila, poveča za kar 30 odstotkov. Še zlasti pri otrocih se zaradi vlage poveča verjetnost nastanka alergij in astme.

V zimskem času številnim preglavice povzroča tudi suh zrak, zato strokovnjaki svetujejo, da imate na radiatorju vedno posodico z vodo. Suh zrak namreč draži sluznico dihal, kar lahko privede do različnih težav – kašljanja, vnetja oči, grla in kože, glavobola in slabosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.