Obleke Elizabeth Taylor prodali za 2 milijona evrov

Foto: Reuters Elizabeth Taylor kolekcija Foto: Reuters Elizabeth Taylor Foto: Reuters Elizabeth Taylor kolekcija Foto: Reuters Elizabeth Taylor kolekcija Foto: Reuters Elizabeth Taylor kolekcija
Dan po tem, ko so ogrlico dive Elizabeth Taylor prodali za 8 milijonov dolarjev, so visoke cene dosegla tudi njena oblačila. Prodali so jih za skoraj dva milijona evrov. Večerno obleko Christiana Diorja in pripadajočo torbico so prodali za 276 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Navdušenje nad stvarmi, ki so pripadale ameriški igralki Elizabeth Taylor, se je nadaljevalo tudi na sredini dražbi v New Yorku. Le dan po tem, ko je njena biserna ogrlica iz 16. stoletja dosegla ceno 8 milijonov in pol evrov, so se za vrtoglavo vsoto prodala tudi njena oblačila, ki so dosegla ceno skoraj dveh milijonov evrov.

Večerno obleko Christiana Diorja in pripadajočo torbico so prodali za 276 tisoč evrov, jakna modne hiše Versace iz leta 1992 pa je dosegla kar šestkrat višjo ceno od izklicne. Jakno, znano tudi kot The Face, so prodali za 98 tisoč evrov. Na dražbi je veliko pozornosti požela tudi omejena serija litografije Andyja Warhola. Njeno vrednost so sprva ocenjevali med 23 tisoč in 38 tisoč evri, na koncu pa so jo prodali za 505 tisoč evrov.

Na dražbi pa niso prodali rumene obleke iz šifona, ki jo je Taylorjeva nosila na svoji prvi poroki z igralcem Richardom Burtonom. Obleko so namreč umaknili iz prodaje, saj naj bi jo podarili eni od institucij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.