Obleke, ki z vami rastejo devet mesecev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ohranite svoj slog, sledite novim smernicam in kupujte udobno. Ponudba oblek je pestra.
Oglej si celoten članek

Konec prvega trimesečja, ko je trebušček še majhen, oblačila pa vas že tiščijo, je čas za nakup prvih oblek, prilagojenih za nosečniško postavo. "Ko vas začnejo tiščati hlače, vam bodo nekateri modeli nosečniških morda preveliki. Poskusite model hlač, ki ima zgornji del v celoti narejen iz elastičnega patenta. Lahko ga zapognete na boke, kar bo udobno in tudi videti bo lepo. Pozneje bo patent rasel s trebuščkom. Tudi večina kril in oblek je narejena tako, da jih lahko oblečete že v začetku nosečnosti," pravi Andreja Švikart iz trgovine z nosečniškimi oblekami La Vie.

Pozorni bodite tudi na to, da se dajo oblačila regulirati. 
"Nosečnica naj ne nosi premajhnih oblačil, ki tiščijo, so neudobna in lahko tudi škodujejo; recimo hlač, ki so preozke v predelu trebuščka, ali premajhnega nedrčka," dodaja Dea Premužič iz trgovine Popek.

Ostanite modni

Tudi med nosečnostjo ohranite svoj slog. "Če ste se dobro počutili v majčkah in kavbojkah, jih boste zagotovo našli tudi med nosečniškimi oblačili. Če je bil vaš slog oblačenja elegantnejši, se tako oblačite tudi zdaj, saj se marsikateri kos oblačila lahko prilagodi trebuščku," pravijo v La Vie. Med materiali so najprimernejši taki z elastanom, ker ohranjajo obliko. Prijetni za nošenje so naravni, na primer bombaž, bambusova vlakna, viskoza in podobni. "Tudi materiali, kot je džins, so zdaj zelo prožni, kar pripomore k udobju; izberete lahko pajkice, kavbojke oprijetega kroja, obleke in krila," pravijo v trgovini Popek.

Tudi za po porodu

Z malce iznajdljivosti ne potrebujete cele gore novih oblačil, dovolj bo že, da si omislite nekaj osnovnih kosov, kot so elegantne hlače, bluza, nekaj majčk ter kakšno krilo in obleka, ki jih lahko potem kombinirate med sabo. Dober nakup je tudi tunika, pod katero lahko oblečete katero od svojih majčk. "Nekatere obleke lahko nosite tudi po porodu. Največ možnosti pri predelavi je pri oblekah, krilih, tunikah in majicah. Nekatere hlače in krila pa se lahko nosijo nepredelani tudi po porodu, recimo pajkice, ki jih lahko kombinirate z daljšimi tunikami," dodajajo v trgovini Popek.

Perilo naj bo udobno

Pri spodnjem perilu sta napomembnejša udobje in prava velikost, poudarjajo proizvajalci nosečniškega perila. Hlačke so zelo udobne, če so spredaj zelo spodrezane ali če so visoke in segajo čez ves trebušček. Nedrček mora biti prožen in zagotavljati dobro oporo; zelo primerna so modna mikrovlakna, v katerih koža diha, hkrati pa ohranjajo obliko, se raztegujejo in so preprosta za vzdrževanje.

Telovadke, 
srčki in motivi

Priljubljenim majicam z napisom Pričakujemo, ki napovedujejo, kdaj bo otroček prišel na svet, so se pridružile majice Dete pravi z oblačkom, v katerem je dojenčkova misel, na primer Moja mama je zakon ali Ko bom velik ... bom tvoj šef. Kupiti je mogoče tudi majice z drugimi motivi na nosečniškem trebuščku.

Poudarite 
trebušček

Pas. Vedno bolj nepogrešljiv modni dodatek pri nosečnicah je nosečniški pas, ki je bolj kot podpori trebuščka namenjen popestritvi obleke. Če si ga zapnete čez majice in srajce običajnih dolžin, poskrbi, da oblačilo ne leze nad obline. Pod njim lahko tako oblečete tudi navadno majico, srajco ali katero drugo obleko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.