Oblikujte svoj odštekan strip

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Na razstavi Risba v stripu na Slovenskem v Mestni galeriji Ljubljana, o kateri smo že pisali, se lahko otroci prepustijo toku domišljije in na enodnevni delavnici ustvarijo svoj strip. Začetek delavnice je ob 11. uri.
Oglej si celoten članek

Otroci bodo ob zanimiven vodstvu spoznali razvoj risbe v stripu na Slovenskem ter na likovni delavnici oblikovali lasten strip.

Razstava Risba v stripu na Slovenskem je osredotočena na vlogo risbe v stripu pri nas od njegovih začetkov do danes. V tem mediju prav risba pomeni najbolj izrazito in izpovedno orodje, s katerim strip dosega svojo vizualno pripovedno izrazno moč. Razstava vključuje izbor skoraj vseh stripovskih avtorjev (84), ki so v Sloveniji zaznamovali strip in ga uveljavili kot enakovreden estetski likovni segment znotraj naše kulture preteklosti in sedanjosti.
Delavnice so primerne za otroke od 10 do 14 let, za vstopnico pa boste odšteli tri evre.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.