Obljubljena dežela za Američane

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Včasih sovražniki, kmalu dobri prijatelji? Obljubljeno deželo imajo Američani skoraj pred nosom – kar tri četrtine si jih namreč želi na "rdeči" otok.
Oglej si celoten članek

Tako je pokazala raziskava spletne strani Travel Leaders. 75 odstotkov sodelujočih v anketi bi rado na tak ali drugačen način obiskalo največji karibski otok, le dva odstotka pa sta tam že bila. A ameriški državljani bodo lahko legalno potovali na Kubo šele, ko bo ameriška administracija to dovolila – obisk otoka je za Američane prepovedan že od leta 1961, ko so se odnosi med ZDA in Kubo, ki je od Floride oddaljena manj kot 150 kilometrov, dramatično poslabšali.

Na Kubo "na skrivaj"

To pa ne pomeni, da Američani na Kubi ne počitnikujejo, saj jih vsako leto nekaj tisoč tja prileti iz "tretje države" (uporabljajo predvsem letališča v Torontu, Montrealu in Cancúnu). Revija Time je pred nekaj leti ocenila, da je "ameriških ilegalcev" na Kubi vsako leto med 20 in 30 tisoč. No, med temi 75 odstotki vprašanih, ki si Kubo želijo videti, bi jih 20 odstotkov tja odšlo takoj, 33 odstotkov bi jih vseeno še razmislilo in 21 odstotkov bi jih na Kubo odšlo, če/ko bi bili prepričani, da je "Kuba pripravljena na Američane". Turistični strokovnjaki pa menijo, da bo vse pokazal čas. Šele ko bo ameriška vlada nekoč popolnoma umaknila prepoved obiskovanja Kube, bodo Američani lahko pokazali strast do za zdaj prepovedanega sadu. Otok sicer na leto obišče več kot dva milijona tujih turistov. Največ je Kanadčanov, veliko je Nemcev, Britancev, Francozov, Špancev, Italijanov ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.