Od zajčice do hotelirke

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
Nataša Kirn, vojakinja, ki se je slekla za Playboy, se zdaj preizkuša v hotelirstvu.
Oglej si celoten članek

"Ocenjujem, da sem uspešna, število gostov se je močno povečalo; kot kaže knjiga pripomb, odhajajo zelo zadovoljni. Kar sami poglejte. Večina gostov je trenutno Slovencev," pravi Nataša Kirn, ki od avgusta lani vodi manjši hotel Oltra v Ankaranu. Objekt je bil v preteklosti znan tudi po tem, da se je tam dogajala najstarejša obrt na svetu. Italijani še povprašujejo po tej ponudbi? "Ne, nič več. Vem, da se je prej, pod starim lastnikom, tukaj dogajalo marsikaj, in povsem jasno mi je, da bo treba trdo delati, da si popravimo ime," je odločna sogovornica. Po izobrazbi je ekonomsko-komercialni tehnik in je prepričana, da se bo v hotelirstvu izkazala. Da je resničnost daleč od stereotipov o lepih ženskah, pa s primeri dokazuje tudi Domen Misson iz agencije Misson: "Če bi omenjeni stereotip veljal, potem svetovno znane lepotice danes verjetno ne bi imele tudi uspešne poslovne kariere (Tyra Banks, Cindy Crawford, Gisele Bündchen). Znani sta tudi naši Bernarda Marovt in Melania Trump. V Sloveniji je prav tako kar nekaj uspešnih poslovnih žensk, ki so nekoč delale kot manekenke, na primer Stančka Šukalo (voditeljica), Tjaša Kokalj (novinarka) in novinarka Darja Zgonc, ki je bila nekoč tudi manekenka."

Od kod ideja za zaposlitev?

"V vašem vprašanju je negativen prizvok, že vprašanje samo po sebi je velik stereotip. Zakaj ji ne bi dali priložnosti? Počakajmo in rezultati bodo pokazali, ali je primerna za to delo ali ne. Približno po enem letu bo ocena relevantna," odgovarja Vejsil Hot, lastnik hotela, na vprašanje, od kod mu ideja, da bi dekle brez tovrstnih izkušenj sploh lahko uspešno vodilo hotel. Kirnova je sicer postala medijsko prepoznavna, ko se je prijavila k sodelovanju v oddaji Sanjski moški. In med okoli 20 kandidatkami osvojila "sanjskega". "Skupaj sva bila kakšna tri leta, potem pa ni več šlo. Ko mi je poleti 2009 umrla mama in tri mesece za njo še oče, sem se odločila, da zamenjam okolje. Vsi so se vtikali vame," razlaga o svoji selitvi na Obalo, za katero se je odločila pred dvema letoma. Lokalno okolje se je vtikalo tudi v njene fotografije v Playboyu. "Precej pripomb je bilo na ta račun. Starši so bili na začetku prizadeti, zlasti oče, ki je delal v papirnici Radeče. Sodelavci so mu revijo nastavljali na mizo in dajali neumestne pripombe. Dopovedovala sem jima, naj bosta ponosna, saj v Playboy ne pride prav vsaka," pojasnjuje in dodaja: "Potem ko sem se fotografirala za omenjeno revijo, sem imela precej več dela, lažje sem se tržila, najemali so me za različne promocijske priložnosti in dalo se je zaslužiti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:37 12. Februar 2012.

    Tapravmu treba dokazat svopje kvalitete pa je :)

  • 13:50 10. Februar 2012.

    mislim wtf ej...tle pa sposobni ljudje ki imamo izkušnje v hotelirstvu, tudi iz tujine pa čakamo na tako priliko...in pol …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.