Odhod očeta in zgodnja puberteta

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dečki, ki odraščajo brez očeta, prej vstopijo v obdobje pubertete, kot tisti, ki živijo v družinah z obema staršema, je pokazala nedavna britanska raziskava.
Oglej si celoten članek

V nedavni študiji, ki so jo izvedli na London School of Economics, so raziskovali, kakšna je povezava z doseganjem pubertete. V študiji je sodelovalo 9.500 moških, ki so bili rojeni leta 1958. Izsledke raziskave so objavili v strokovni reviji s področja biologije, ki jo izdaja britanska Kraljeva družba.

Kaj pravijo izsledki

Izsledki omenjene študije so pokazali, da so dečki, ki so jih očetje zapustili pred dopolnjenim sedmim letom starosti, prej dosegli puberteto, kot tisti, ki so živeli z obema staršema. Še več – dečki, ki so ostali brez očeta, preden so dopolnili sedem let, so, za razliko od dečkov, ki so živeli z obema staršema, v sedmih odstotkih postali očetje pred dopolnjenim 23. letom starosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.