Odkrili, zakaj ženske kupujejo drage torbice

Foto: Imaxtree
Foto: Imaxtree
Nakupovanje dragih torbic, čevljev in oblačil naj bi bilo povezano s strahom pred izgubo partnerja, pravijo raziskovalci.
Oglej si celoten članek

Raziskava je pokazala, da se ženske pred tem, da bi jim partnerja speljala druga, branijo z novimi, dragimi torbicami, čevlji in oblačili. Dragi modni dodatki naj bi delovali kot zaščita, piše Daily Mail.

V raziskavi so sodelovale poročene in neporočene ženske, raziskovalci pa so ugotovili, da tiste, ki kupujejo več dragih modnih kosov, pogosteje mislijo, da je njihov partnerski odnos v težavah ali pod vprašajem.

"Ženske različnih starosti in statusov mislijo, da imajo ženske, ki nosijo draga oblačila, čevlje in torbice, zveste in predane partnerje. One podzavestno zaključujejo, da jim luksuzne modne kose kupujejo tudi partnerji," pravi Vladas Griskevicius, avtor raziskave in psiholog z univerze v Minnesoti.

Nejgova asistentka Yajin Wang dodaja, da ženske za to v kriznih trenutkih avtomatično kupujejo drage kose, ki jim vlivajo lažne občutke varnosti. Najbolj zaželene modne znamke prikritih obupank pa naj bi bile Gucci, Fendi in Chanel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:59 13. September 2013.

    No v resnici je ravno obratno. Vsak moški ima raje skromno žensko, ko začne zapravljati za drage torbice, je potrebno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.