Odličen razlog, zakaj jesti semena lubenice

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sveža in mrzla lubenica v vročih poletnih mesecih sodi med najbolj priljubljene in osvežujoče jedi. Lubenica je idealna za potešitev žeje. No, kaj naj naredimo s semeni v njej?
Oglej si celoten članek

Ali jeste semena v lubenici, ali jih odstranite? Če jih, vas bo razveselila novica, da so še kako dobre za zdravje, a jih je potrebno jesti samostojno. Tako je učinek največji. Koščice vsebujejo proteine, vitamin B, magnezij, kalij. 20 gramov koščic vsebuje 10 gramov proteinov. Vse sestavine so pomembne za nižanje ravni holesterola, vplivajo na boljšo odpornost telesa, dobre so za delovanje srca, pišejo pri Huffington Post.

Lubenice so idealna prehrana za tiste, ki imajo težave z ledvičnimi kamni. Iz posušenih semen lahko pripravite čaj. Kitajci jih že veliko let vključujejo v svojo medicino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.