Odprt za pustolovščine

Foto: Žurnal24 Audi cross cabriolet quattro je na ogled na avtosejmu v Los Angelesu
Audi s predstavitvijo študije audi cross cabriolet quattro na avtomobilskem salonu v Los Angelesu vstopa v nov avtomobilski segment.
Oglej si celoten članek

4,62 m dolgi dvovratni štirisedežnik nosi v sebi gensko zasnovo Audijevih značilnih dinamičnih kabrioletov s platneno streho, to zasnovo pa nadgrajujejo vsestranske odlike športnega terenca. 240-konjski trilitrski TDI s posebno tehnologijo za izjemno nizke emisije (ultra low emission) združuje športno vozno dinamiko in izpušne vrednosti, ki ustrezajo zahtevam normativa EU6. Stalni štirikolesni pogon quattro in sodobno podvozje z električnim uravnavanjem višine sta zagotovilo za užitek v vožnji.



V segmentu športnih terencev (SUV) predstavlja audi cross cabriolet novo dimenzijo v smislu odprtosti: njegova platnena streha se v 17 sekundah v celoti odpre in zloži za zadnja sedeža; pogleda proti nebu ne ovirajo niti B-stebrička niti varnostni lok. Cross cabriolet kot športni terenec potnikom omogoča veliko prostora za glavo in noge ter v višini ramen, poleg tega pa tudi – kot je značilno za ta tip vozil – povišan in udoben sedežni položaj. Zato lahko v vožnji z odprto streho, npr. po promenadi mimo plaže, uživajo vsi štirje potniki.



Audi cross cabriolet quattro poganja vzdolžno vgrajeni šestvaljni TDI, ki je najnovejša pridobitev v paleti Audijevih dizelskih motorjev. Na tej evolucijski stopnji dosega 3.0 TDI z močjo 240 KM in navorom 500 Nm maksimalno učinkovitost – njegova povprečna poraba znaša samo 7,3 l dizelskega goriva na 100 km. Poleg tega je motor opremljen s sodobnmo tehnologijo za zmanjšanje emisij, ki so jo razvili za serijski motor: to je t.i. ultra low emission system.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.