Odprtje smučišč ta konec tedna

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Sloveniji prvi ta petek startajo na Krvavcu, v soboto odprtje na Rogli, konec tedna tudi v Kranjski Gori.
Oglej si celoten članek

V ponudbi imamo odprtja smučarske sezone v Franciji, Italiji, Avstriji in Sloveniji,” pravi Dejan Romih, direktor podjetja OBS, ki ima v lasti spletni portal Mountvacation.com. Po njegovih besedah je največ zanimanja za smučanje v italijanskih Dolomitih in na avstrijskem Koroškem. “December je vremensko nestabilen, zato ljudje smučanje rezervirajo šele v zadnjem trenutku, ko vidijo, da je dovolj snega,” razlaga sogovornik, ki pričakuje podoben odziv smučarjev kot lani.
Zelo pa je zadovoljen z novembrskim izkupičkom od smuke po ledenikih ob koncih tedna, saj so prodajo podvojili. Romih dodaja, da je poleg smučanja za goste vse pomembnejši bogat spremljevalni program.

Spoznavni večeri

Največ povpraševanj je po destinacijah Arabba, Passo San Pellegrino, Bad Kleinkirchheim in Flachau,” našteva Jana Šepec iz agencije Travel Point. “Odprtja smučarske sezone so kar popularna, še posebno če imajo spremljevalni program, kot so spoznavni večeri, telovadbe na snegu in podobno,” pravi. Obenem ugotavlja, da so smučarski dopusti na splošno močno v upadu, približno za 30 odstotkov glede na prejšnja leta.

Prva odprtja smučarske sezone so bila že v začetku meseca, višek je med 12. in 16. decembrom, sicer pa večinoma trajajo prve tri tedne decembra. “Avstrija in Italija sta zanimivi predvsem kot destinaciji za podaljšan konec tedna; cena za apartma in smučarsko vozovnico se giblje med 150 in 200 evri,” ocenjuje Željko Juričev, predstavnik turistične agencije Ski Holidays. V Franciji, ki je zaradi večje oddaljenosti primernejša za tedenski dopust, nočitev s smučarsko vozovnico stane približno sto evrov, prevoz pa dodatnih 80 evrov.

Prvi na Krvavcu

Začeli bomo predvidoma v petek in pričakujemo dober odziv, saj bomo med prvimi,” napoveduje Uroš Zupan iz RTC Krvavec. Posebnih prireditev ob odprtju sezone na Krvavcu ne bo, pričakujejo pa večinoma skupine smučarskih učiteljev, ki bodo imeli seminarje in testiranja opreme. 
Ta konec tedna bo odprtje sezone tudi v Kranjski Gori, a še ne vedo, v kakšnem obsegu. 
“Na Rogli smučarsko sezono odpiramo v soboto, a bo obratovanje žičnic še precej omejeno, obisk pa zelo odvisen od vremena,” meni Tina Tinta Kovačič iz Uniturja. Na Kaninu, ki je povezan s smučiščem Na Žlebeh v Italiji, bodo začetek sezone premaknili na 22. december. “Razlogi so finančne narave in dokončanje del,” pojasnjuje direktor ATC Kanin Aleš Uršič.

Destinacije

Odziv gostov na odprtje smučarske sezone je zelo dober,” pravi Aljaž Lukman iz podjetja S.K.I.F.U.N. “Opažamo, da gredo letos dražje ponudbe veliko bolje v prodajo kot cenejše, pri čemer pa gosti želijo dobiti to, za kar plačajo,” dodaja. 
Trenutno je med najbolj prodajanimi destinacijami italijanska Arabba (podaljšan konec tedna za 350 evrov z vključeno smučarsko vozovnico).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.