Ogorčenje zaradi sprememb na Oskarjih

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Akademija, ki podeljuje oskarje, razglasila spremembe.
Oglej si celoten članek

V filmski industriji Oskarji še vedno uživajo visok ugled, v javnosti pa je za to podelitev vse manj zanimanja, kar kažejo podatki o njeni gledanosti. Letos si je podelitev ogledalo 20 odstotkov manj gledalcev kot leta 2017.

Seznam pritožb je dolg: preveč dolgočasni, predolgi, preveč snobovski. Akademija se je zato odločila za spremembe. Določili so, da odslej podelitev ne bo daljša od treh ur (letos je trajala štiri ure), oskarje v nekaterih kategorijah bodo zato podeljevali kar med oglasi, kipce pa bodo prihodnje leto podelili že januarja in ne februarja.


Uvedli bodo tudi novo kategorijo – najboljši popularni film. Kakšni so kriteriji za zmago v tej kategoriji, še ni znano, kljub temu je namera v Hollywoodu že sprožila val ogorčenja. Igralci, režiserji in producenti se bojijo, da se bo podelitev preveč skomercializirala. "Filmska industrija je z razglasitvijo te kategorije umrla," je bil dramatičen Rob Lowe, šef produkcijske firme Focus, James Schamus, pa je izjavil: "Veselim se, da bo podelitev v prihodnje potekala med oglasnimi bloki Superbowla, da bi dosegla čim več ljudi.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.