Ogrlica v dveh urah

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
S kančkom domišljije lahko poletni nakit ustvarite sami. Poskusite.
Oglej si celoten članek

Za izdelavo pisane poletne ogrlice s servietno tehniko potrebujete:

  • lesene kroglice,
  • prtičke,
  • lepilo za servietno tehniko,
  • akrilne barve,
  • laks,
  • perle,
  • satenast trak,
  • klešče in
  • čopič.


Preprosto in zabavno
“Kroglice pobarvajte z belo akrilno barvo. Nato iz prtička izrežite vzorček, ga nastavite na kroglico in premažite z lepilom. Enako storite na zadnji strani kroglice. Gube sproti gladite s čopičem. Počakajte deset minut, da se lepilo posuši,” opisuje oblikovalka nakita Nina Jugovar.

Če se vam mudi, lahko kroglico posušite tudi s sušilnikom za lase.
Nina Jugovar, oblikovalka nakita
Povežite jo s satenom
Ko tako pripravite več kroglic, jih nanizajte na laks. Vmes lahko dodate tudi kakšno perlo – pustite domišljiji prosto pot. “Za konec kroglice, ki so nanizane na laks, povežite s satenastim trakom; uporabite lahko tudi verižico, ki jo pritrdite s kleščami,” dodaja ustvarjalka Nina. Njene izdelke in nasvete pa boste našli na missninochka.blogspot.com.

Od sedem evrov
Material za servietno tehniko boste našli v trgovinah s pripomočki za ustvarjanje. Kompleti so na voljo po cenah od sedem evrov, lahko pa kupite tudi vsak kos posebej. Za lepilo in lak (dva v enem) boste odšteli okoli tri evre in pol, cene lesenih kroglic in perl pa so od enega evra po kosu, odvisno od velikosti. Toliko stane tudi laks.

Verižice, ki jih je s servietno tehniko ustvarila Nina Jugovar, poglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.