Ohladite se v jami

Foto: Postojnska jama Postojnska jama Foto: Postojnska jama Postojnska jama Foto: Postojnska jama Postojnska jama Foto: Postojnska jama Postojnska jama Foto: Postojnska jama Postojnska jama Foto: Postojnska jama Postojnska jama Foto: Postojnska jama Postojnska jama
Stopinje se bodo povzpele krepko čez 30. Idealen čas za obisk znamenite Postojnske jame, ki je ta mesec zabeležila 35-miljontega obiskovalca.
Oglej si celoten članek

35-milijonti obiskovalec Postojnske jame je postal Poljak Paweł Piatkiewicz, ki je jamo obiskal z družino. "Vedel sem, da je jama zelo znana, vendar si nisem mislil, da me bo dočakalo takšno presenečenje," je povedal Piatkiewicz. 

Vodenje v 15 različnih jezikih

"Postojnska jama pomeni danes najpomembnejšega turističnega ponudnika v Sloveniji in širše, saj jo obišče tretjina gostov, ki obišče Slovenijo, kar pomeni preko 750.000 gostov na vseh destinacijah s katerimi upravlja družba Postojnska jama", je poudaril predsednik uprav Postojnske jame, Marjan Batagelj. Uvedba avdiovodnikov v Postojnski in Proteusovi jami omogoča obiskovalcem, da razlago poslušajo kar v 15 različnih jezikih. "S tovrstno storitvijo smo se postavili ob bok, ali celo presegli, svetovne znamenitosti kot je recimo Vatikan," je komentiral. 

Prijazni hišnim ljubljenčkom

Obiskovalcem, ki potujejo z majhnimi ali večjimi psički so poleg številnih na novo urejenih in hortikulturno obogatenih sprehajalnih poti v celotnem parku, na voljo tudi pesjaki, kjer med ogledom jame brezskrbno in brezplačno pustijo svoje hišne ljubljenčke, z igralom - vlakcem, pa so poskrbeli tudi za najmlajše. Letošnja pridobitev sta slaščičarna z domačimi slaščicami in Modrijanova domačija z novim, arhitekturno umeščenim skednjem, pomemben del prenove pa predstavlja tudi restavratorska prenova kamnitega zidu kulturnega spomenika Jamskega dvorca in stopnic pred njim, ki sta bila v zelo slabem stanju. 

Okoli 10 stopinj

Svojo pot po jami začnete na vstopnem peronu edinstvene jamske železnice, kjer boste na poti videli tudi najznamenitejši kapnik in hkrati simbol Postojnske jame – Briljant, po dveh kilometrih vožnje z vlakcem pa pot nadaljujete peš. V Koncertni dvorani vas pričaka akvarij s človeškimi ribicami, na površje pa se vrnete z vlakcem. Temperatura v jami je okoli 10 stopinj, zato se temu primerno tudi oblecite. Cena vstopnice za odraslo osebo je 22,90 evrov, ogled pa traja približno uro in pol. Za otroke stare od pet let dalje boste odšteli 13,70 evrov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    15:57 16. Oktober 2013.

    Mislim, da se lahko za dober teh zahvalijo tudi Popoviču, ki jih je toliko pripeljal preko potniških mega ladij. Pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.