Ohranite poletno zagorelost

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ključna za lep videz kože je vlaga, zato poskrbite, da je bo dovolj. Solarijev se izogibajte za vsako ceno
Oglej si celoten članek

Čudovita poletna polt, ki nam daje sijoč in zdrav videz, začne že kmalu po dopustu izginjati. “Na ta proces ne morete vplivati, kar pa tudi ne bi bilo pametno. To je tako, kot bi želeli zaustavljati delovanje ledvic, ki čistijo vašo kri,” pojasnjuje dermatologinja Špela Slana. A z nekaj triki lahko zagorelo polt ohranite še pozno v jesen.

Brez agresivnih mil

Nega kože se začne že pri tuširanju. Ne uporabljajte agresivnih mil in kože ne drgnite z brisačo, saj boste tako odstranili povrhnjico in z njo zagorelost. Izogibajte se agresivnim pilingom, saj ti odluščijo povrhnjico.

Bogate kreme in olja

Koži lahko pomagate tako, da jo dobro navlažite s kremo, prav bodo prišle tudi kreme za po sončenju. Dobrodošle so vse tiste kreme, ki vsebujejo mandljevo ali avokadovo olje, saj kožo mehčajo in uravnavajo njeno vlažnost. Losjoni, ki vsebuje kakavovo maslo ali korenčkovo oziroma olivno olje, so odlični tako za pridobivanje kot za ohranjanje zagorele polti.

Umirite vnetja

Slanova svetuje tudi uporabo sredstev, ki pomirjajo in zmanjšujejo vnetje, kot so pantenol, kamilica, vitamin E, ter izdelkov proti rdečici in razširjenim žilicam. “Tudi ko ste že zagoreli, ne smete pozabiti na izdelke z ustreznim zaščitnim faktorjem,” svari dermatologinja. Podaljševanje poletja v solarijih pa po mnenju strokovnjakinje ni pametna odločitev.

Z ličili

Izberite tekoči puder z vlažilnimi učinkovinami ali obarvano kremo. Da bo koža lepo sijala, nanesite na ličnice, nos ter predele ob lasišču, čelu in vratu še malo bronzerja. Namesto težke šminke na ustnice nanesite bleščilo za ustnice.

Na pomoč vam lahko priskočijo samoporjavitvene kreme, različni pudri, olja ali losjoni v zlatih ali bakrenih odtenkih, ki dajo koži dodaten sijaj. Slanova pravi, da je njihova uporaba povsem varna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.