Okrepite otrokov imunski sistem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čas prehlada, gripe in virusnih obolenj je tu, zato je še toliko bolj pomembno, da okrepite otrokov imunski sistem.
Oglej si celoten članek

Brez sadja ne gre

Ker sta sadje in zelenjava glavni vir vitaminov in mineralov, naj jih otrok uživa redno. Otrokov jedilnik popestrite s svežimi živili in žiti, uporabljajte naravna sladila, izogibajte se predelanim živilom z dodanimi konzervansi. Zaveznik otrokovega imunskega sistema je vitamin C, zato otroku ponudite pomaranče, borovnice, zeleno papriko, brokoli ...

Prehranski dodatki

Pri izbiri prehranskih dodatkov bodite pozorni, da izberete takšne, ki so namenjeni le otrokom. Pozornost posvetite tudi pravilnemu doziranju, pred začetkom jemanja pa se posvetujte s pediatrom.

Ne pozabite na tekočino

Poleg pravilne prehrane mora otrok na dan spiti dovolj vode ali čaja, ki ga lahko sladkate z medom. Tekočina ima pomembno vlogo pri izločanju škodljivih snovi iz organizma, za naj otrok dnevno zaužije vsaj litre tekočine.

Na sprehod

Če se le da, vsak dan preživite vsaj pol ure v naravi, na sprehodu ali na igrišču. Gibanje in svež zrak sta za zdrav imunski sistem zelo pomembna.

Čas za počitek

Poleg gibanja pa je pomemben tudi počitek. Raziskave so potrdile, da neprespani otroci zbolijo hitreje kot tisti, ki spijo dovolj.

Umivanje rok

Skrb za higieno je pomembna že od malih nog, otrok pa lahko z rednim umivanjem rok prepreči marsikatero bolezen ali prehlad.

Čiščenje nosu

Mlajšemu otroku redno čistite nosek, starejšega pa naučite, da si bo nos, kadar je to potrebno, čistil sam in redno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.