Okrepite telo s Q10

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
S staranjem potreba po koencimu Q10 narašča, zato poskrbite, da ga vaše telo dobi dovolj.
Oglej si celoten članek
Uničuje ga cigareta. Kajenje tobaka in pitje alkohola upočasnita nastajanje koencima Q10 v telesu, zato lahko hitro povzročita njegovo pomanjkanje.

Koencim Q10 je vitaminom podoben antioksidant, pri katerem medicina odkriva vse več pozitivnih učinkov na zdravje. Bistven je za proizvajanje energije, izjemno koristen za srce, mišice in kožo ter pomaga krepiti imunski sistem in preprečevati ter zdraviti mnoge degenerativne bolezni. V vsakodnevno prehrano ga lahko vključite z naslednjimi živili:

  • polnovredna žita
  • špinača, korenje in brokoli
  • ribe in meso
  • rastlinska olja
  • jajčni rumenjak


Pri pripravi hrane bodite pozorni na to, da s koencimom Q10 bogata živila pripravite kar se da preprosto, brez pečenja, kuhanja ali sušenja, saj se pri visokih temperaturah in dolgotrajni obdelavi razgradi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.