Oktoberfest letos še dražji

Foto: EPA
Foto: EPA
V Münchnu se konec tedna začenja Oktoberfest, cene hotelskih nastanitev pa so temu primerno že zasoljene. Hoteli so se v Münchnu podražili za kar 72 odstotkov.
Oglej si celoten članek

Festival Oktoberfest, ki vsako leto privabi več kot šest milijonov ljudi z vsega sveta, poleg gostincev razveseli tudi hotelirje. Ti so cene nastanitev v bavarski prestolnici med festivalom povišali za kar 72 odstotkov, poroča spletna stran za primerjavo hotelskih nastanitev Trivago. Za nočitev v dvoposteljni sobi bo tako treba odšteti v povprečju 212 evrov, kar je 89 evrov več kot prejšnji mesec. Podražitev je mogoče opaziti tudi na letni ravni, saj je treba za namestitev v Münchnu letos odšteti sedem odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Dražje modne prestolnice

Septembra se hoteli na račun tedna mode podražijo tudi v evropskih modnih prestolnicah. Teden mode v Milanu, ki poteka te dni, je hotelske nastanitve podražil za okoli 52 odstotkov, v Parizu se je cena nočitve povišala za 49 odstotkov, v Londonu pa za sedem odstotkov.

Ljubljana ne zaostaja

Cene hotelskih nastanitev pa so zaradi EuroBasketa višje tudi pri nas. V Ljubljani je za sobo v povprečju treba odšteti 161 evrov, kar je 64 odstotkov več kot avgusta in 44 odstotkov več v primerjavi z lanskim septembrom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.