Okusni prigrizki za hujšanje

Foto: Shutterstock jogurt Foto: Shutterstock mandeljni Foto: Shutterstock umešana jajca Foto: Shutterstock sojini oreščki Foto: Shutterstock energijske ploščice Foto: Shutterstock humus Foto: Shutterstock čokoladno mleko
Več majhnih obrokov na dan vam ne bo pomagalo prav nič, če boste grešili pri prigrizkih. In ker se sezona kopalk hitro bliža, smo za vas pripravili seznam prigrizkov, ki so zdravi in okusni, hkrati pa vam bodo celo pomagali hujšati.
Oglej si celoten članek

Jogurt

Jogurt je najboljši vir kalcija, hkrati pa izboljša imunski sistem. Nedavne raziskave so pokazale, da je najboljši jogurt za hujšanje grški jogurt. Ta naj bi maščobo okrog trebuha zmanjševal za kar 80 odstotkov, v primerjavi z navadnim jogurtom pa je bogatejši s proteini in ima manj dodanega sladkorja. Za še bolj zdrav prigrizek dodajte različne oreščke, mandeljne in nekaj sadja.

Mandeljni

Ti majhni oreščki so obogateni z zdravimi maščobami in proteini, zato so popoln prigrizek za vsak dan. Z njihovo pomočjo bo občutek sitosti trajal dlje. Na dan zaužijte sedem do deset mandeljnov – to je ravno pravšnja količina maščobe za vaše telo.

Umešana jajca

Tudi jajca kar prekipevajo od proteinov, poleg tega pa so bogata še z vitaminom B12. Kadar lahko, si jih privoščite za dopoldansko malico, pripravite pa si umešana. Ljudje, ki imajo težave s holesterolom, naj si dnevno privoščijo eno celo jajce ter dva beljaka, seveda s posvetovnjem z zdravnikom. Ne pozabite – dnevno morate zaužiti 200 miligramov zdravega holesterola.

Praženi sojini oreščki

Če imate radi sojo, bodo praženi sojini oreščki odličen prigrizek za vas. Podobno kot mandeljne jih lahko uživate vsak dan, a ne pretiravajte. Da boste siti dlje, jih nekaj dodajte v grški jogurt.

Energijske ploščice

V službi si vedno naredite mini zalogo energijskih ploščic, saj vsebujejo veliko mero proteinov in so precej zdrav nadomestek prave hrane. A pozor: kupujte le ploščice, ki ne vsebujejo več kot 200 kalorij, sestavine pa dobro preučite. Prepričajte se, da nima preveč koruznega sirupa.

Humus

Humus je okusen in zdrav namaz iz čičerike, olivnega olja, česna, limoninega soka in sezamovega olja. Večer pred službo se lotite njegove priprave, nato pa ga za malico uživajte skupaj s prepečencem, polnozrnatimi hrski ali riževimi ploščicami.

Čokoladno mleko

Čokoladno mleko je popoln prigrizek po telovadbi, seveda, če nimate težav z laktozo. Ko telovadimo, naše telo porabi vso glukozo, še posebej, če je naša vadba intenzivna. Čokoladno mleko nas tako dobro založi s sladkorjem, kalcijem, proteinom in maščobami. Odlični prigrizki po vadbi so tudi smutiji, banane in jabolka z medom, ter suho sadje in oreščki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.