Oliver Twist v boju z zlom

Foto: Cankarjev dom Ljubljana
Foto: Cankarjev dom Ljubljana
Ne veste, kako preživeti torkovo popoldne? V Cankarjevem domu v Ljubljani si ob 20. uri oglejte gledališko dramo z naslovom Oliver Twist.
Oglej si celoten članek

Charles Dickens, ki se je v romanu Oliver Twist ukvarjal s krutostjo industrializacije 19. stoletja v Angliji in s problemom revščine, hkrati pa je ta osrednji motiv literarno povezal s sarkazmom in črnim humorjem, vas s svojimi opisi družbe osupljivo spominja na današnji svet, ki mu izkoriščanje in zloraba otrok, žal, nikakor nista tuja.

Blažka Müller Pograjc je v dramatizaciji poudarila Oliverjevo čisto srce, ki ga nazadnje le pripelje do srečnega konca, Matjaž Pograjc pa je tem poudarkom dodal še hudomušnost, vrtoglave akrobacije in iskrive domislice, ki navdušujejo stare in mlade.

Cena vstopnice ni znana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.