Olje, ki vam bo pomagalo shujšati

Foto: Profimedia
Nova študija je pokazala, da obstaja olje, ki pomaga pri hujšanju.
Oglej si celoten članek

Študija Penn State University razkriva, da repično olje pomaga pri topljenju maščobnih blazinic na trebuhu. 

V raziskavi je sodelovalo več oseb z odvečno težo, ki so morali vsak dan spiti smoothie, ki mu je bilo dodano olje. Poskusni zajčki so bili razdeljeni v skupine in vsaka skupina je dobivala drugo olje. Preizkus je pokazal, da so tisti, ki so pili repično olje, v enem mesecu izgubili približno 110 gramov maščobe, in sicer na trebuhu.

Repično olje vsebuje nenasičene maščobne kisline, ki topijo maščobo na trebuhu. Še zlasti zdravo je hladno stiskano repično olje, saj vsebuje več hranilnih snovi. 

Recept za smoothie

V mešalniku zmešajte:
- srednje veliko pomarančo (100 gramov)
- 100 gramov mleka
- 100 gramov jagod
- 30 gramov repičnega olja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.