Opičji slikar zasluži 300 $ na sliko

Umetnik "Pockets Warhol" je opica, ki postaja vse prepoznavnejša na umetniški sceni.
Oglej si celoten članek

Kapucinka Pockets Warhol, ki že dve leti živi v nekem kanadskem zavetišču, je šele pred kratkim odkrila svoj slikarski talent. "Vedno se je igral kot majhen otrok, zato sem mu nekoč dala nestrupene slikarske barve za otroke, da vidim, kaj bo naredil z njimi," je povedala Charmaine Quinn iz zavetišča. In tako se je začela njegova umetniška pot.

Slika z vsemi štirimi okončinami, kot tudi repom, le redko pa s slikarskim čopičem. Quinnova je tudi dodala, da ima mali opičjak pravi umetniški temperament, tako da ga delavci včasih le stežka pomirijo, včasih pa se zgodi, da začne barve kar jesti, namesto da bi slikal z njimi.

Od prejšnjega tedna ima v neki galeriji v Torontu odprto tudi samostojno razstavo, njegove slike pa dosegajo vrednost okoli 300 dolarjev oziroma 228 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:21 21. December 2011.

    kdo zasluzi 300 dolarjev??? Ta opica sigurno ne, ker se vedno zivi v usrani kletki!!! boga zival.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.