Orgazmičen seks za dober zakon

Foto: Žurnal24
Brane Kastelic priznava, da dober zakon potrebuje dober in reden seks, pomembno vlogo pa igra tudi denar. Zaupal nam je tudi, zakaj bi raje igral v filmu kot vodil oskarje.
Oglej si celoten članek

Na Otoku živite že vrsto let. Na kateri del življenja v Veliki Britaniji ste se najtežje navadili?
Najtežje sem se navadil na vreme. Že dolgo nisem več presenečen nad tem, da se Britanci tako veliko pogovarjajo o vremenu. Vsakdo bi se, če bi v enem samem dnevu tu in tam doživljal, če nekoliko pretiravam, od tri do štiri letne čase, v kateremkoli letnem času. Tudi velikih razdalj sem se težko navadil. Ljubljana in Slovenija se ti že po nekaj letih življenja v tako velikem mestu, kot je London, zazdita naravnost mičkena.

Kolikokrat ste pomislili, da bi spakirali kovčke in se vrnili v Slovenijo?
Velikokrat, posebno v prvih mesecih po preselitvi, in v zadnjem letu, dveh. Zakaj? Razlog je podoben. Na začetku je bilo to razočaranje nad BBC-jevo plačo, ki ni bila zadostna za spodobno življenje. Zdaj je to obupno dragi London, ki ga številni superbogati tujci delajo še dražjega. Poleg tega že vrsto let vlada tako imenovana kultura odiranja: na vsakem koraku te hoče nekdo odreti ali nategniti – nekdo za pol funta, nekdo za več sto, tu in tam kdo za tisoč in več funtov. Najhujše so banke!

Kateri je vaš najljubši kotiček v Londonu?
Nisem budist in ne bom postal budist, ker me nobena vera ne zanima, vendar rad na skrivaj – tega nisem še nikomur povedal – velikokrat zaidem v tajski budistični park in tempelj v Wimbledonu, kjer me v trenutku objame popoln mir, kakršnega ni nikjer drugje. Že po polurnem sprehodu sem kot nov.

Katera je najbolj tipična razlika med Britanci in Slovenci?
Po mojem to, da Britanci, vsaj Angleži, ne zavidajo tistim, ki jim gre bolje, pa naj gre za države ali ljudi.

 
 

Tabloide že zdaj bolj polnijo seks škandali.

Brane Kastelic

 
Če Velika Britanija ne bi imela kraljeve družine, kdo bi po vašem mnenju toliko bolj polnil tabloide?
Seks škandali. Tabloide že zdaj bolj polnijo seks škandali "celebrities", slavnih osebnosti, in "stars", zvezd, ki jih je v Britaniji malo morje, ker je – ne morem reči drugače – že vsak klinc slavna osebnost ali zvezda, od žogobrcarjev in njihovih deklet do udeležencev televizijskih resničnostih programov, kot je Big Brother, in prsatih deklet, ki pokažejo prsi v katerem od tabloidov ali prespijo noč s slavnim moškim.

Veliko Slovencev zastriže z ušesi, ko zasliši vaše ime. Kateri trenutek v vaši karieri vas je naredil najbolj prepoznavnega?
Različni ljudje zaradi različnih razlogov. Nekateri me poznajo predvsem kot "dopisnika" iz Londona, nekateri predvsem zaradi pisanja erotike. Prenos Dianinega pogreba na Pop TV leta 1997 je bil eden od takšnih trenutkov. Izid domoljubno-erotičnega trilerja 69 in moja besedila, ki jih je uglasbil in zapel Janez Bončina - Benč, med njimi Ob šanku, Navali narod na gostilne, Snubec in druga, prav tako.

"Privatna" navezanost na erotiko pomaga pri pisanju erotičnih člankov. © arhiv Braneta Kastelica

 
Kaj potrebuje nekdo, ki želi pisati dobre članke o erotiki?
Mislim, da pomaga velika "privatna" navezanost na erotiko, poleg poznavanja erotike in zabavnega, duhovitega sloga pisanja.

Koliko osebnih izkušenj vnesete v pisanje vročih vsebin?
Če bi samo pisal, ne bi mogel pisati prepričljivo. Če bi nabiral toliko osebnih izkušenj, kot je vročih vsebin, ne bi imel časa za pisanje. Pomembna je domišljija, pomembna je ne samo akcija, ampak tudi reakcija na določeno situacijo, ki mi da navdih. Kako bi bilo, če bi se razvila ... Ves čas imam odprt radar za ideje. Včasih je dovolj samo pogled, samo stavek, samo nasmeh, pa dobim temo za vročo vsebino.

Imate občutek, da so ljudje, kar se tiče spolnosti, vedno bolj odprti?
So in niso. Ženske so v spolnosti vsekakor bolj odprte, se veliko bolj odkrito zanimajo zanjo, govorijo in pišejo o njej, berejo o njej ... Moški pa znajo biti, razen, kadar imajo dva ali tri v riti in se hvalijo drug drugemu, še vedno precej zaprti. Vprašajte moškega, ali se samozadovoljuje, pa boste videli! Večina še vedno zardi, ali pa to najodločneje zanika.

Ali ste kdaj za seks dobili denarno ponudbo?
Ne. Priznam pa, da mi je bil enkrat ponujen avto. Zelo dober, športen avto. Žal ne samo za en seks.


Reden seks je vsekakor pomemben za dober zakon. © arhiv Braneta Kastelica

 
Katera je najpomembnejša stvar za trden zakon?
A poleg rednega (vsaj petkrat na teden), dobrega, tudi za ženo redno orgazmičnega seksa? Na drugem mestu je žal denar. Denarne težave so veliko večji izvor zakonskih težav, kot si mislimo.

Kakšen je vaš življenjski moto?
Po malem hipijevski: Show love and make love! Oboje čim večkrat. Čeprav življenje postaja prehitro, bi si morali večkrat vzeti več časa za to, da bi vsem tistim, ki jih imamo radi, to pokazali.

Kako bi komentirali sobotne viktorje? Kakšna vzporednica s podelitvijo baft?
Med samo rdečo preprogo, ki sem jo komentiral za Pop TV, mi ni potegnilo, kaj mi manjka, potem pa je prišlo za menoj. Manjkala mi je interakcija med zvezdniki in mladimi, sicer "naročenimi" oboževalci, ki pa so bili spontano navdušeni. Zakaj se niso zvezdniki, medtem ko so stopicljali na mestu in čakali, ali jih bo Urška ustavila ali ne, pogovarjali z njimi? Največji zvezdniki to počno: se pogovarjajo, dajejo avtograme, se fotkajo z njimi, se pogovarjajo celo s svojci oboževalcev, ko jih ti pokličejo z mobilniki. Tom Cruise je virtuoz rdeče preproge. George Clooney prav tako ...
Nominirancem za bafte ne bi prišlo na misel, da se ne bi pojavili na rdeči preprogi ali na samih baftah. Slavne Slovenke se znajo zvezdniško obleči in vesti, slavni moški, z nekaj častnimi izjemami, pa žal še ne, vendar to velja za moške tudi na baftah ali celo oskarjih. Mislim, ste videli rjave semiš čevlje Daniela Daya-Lewisa in suknjič z rdečo obrobo na zavihkih?
Viktorjev je po eni strani premalo, po drugi strani pa je večina kategorij prevec splošnih. Te bi morale biti bolj konkretne in več bi jih moralo biti, saj je sicer preveč recikliranja dobitnikov. Bafte so veliko bolj "konkretne".
Viktor vsekakor zveni veliko bolj seksi kot bafta. Mislim, samo eno črko ima drugačno kot nafta.

 
 

Raje bi izbral vlogo v filmu, še posebno tako zahtevne, kot jih je imel Michael Douglas v Prvinskem nagonu ali Odkritju, čeprav bi tudi tu obstajala nevarnost otrditve.

Brane Kastelic

 
Kaj bi izbrali: vodenje oskarjev ali glavno moško vlogo v filmu (blockbusterju) in zakaj?
Ne bi si upal povezovati oskarjev! To moraš početi ne samo pred milijardo in več ljudi pred TV zasloni, ampak tudi pred stotinami igralcev in igralk! Po mojem bi otrdel od strahu. Zato bi raje izbral vlogo v filmu, posebno tako zahtevne, kot jih je imel Michael Douglas v Prvinskem nagonu ali Odkritju, čeprav bi tudi tu obstajala nevarnost otrditve. Ne zaradi strahu, ampak Sharon Stone in Demi Moore.

Vsak nov resničnostni šov gre v večje skrajnosti. Kaj bi se moralo zgoditi, da bi jih v Sloveniji nehali snemati?
Bojim se, da bo resničnostna televizija še kar nekaj časa na sceni. Tudi že kar nekaj samomorov in poskusov samomorov nekaterih razočaranih udeležencev nekaterih šovov je niso ustavili. Za zdaj je še preveč priljubljena. Najnovejši primer njene priljubljenosti je prepletanje dveh Big Brotherjev, televizijskega in čisto pravega. V londonski četrti Shoreditch poskusno na televiziji omogočajo ogled lokalne mreže varnostnih kamer. V kratkem času je gledanost dosegla 27 odstokov tistih, ki jim je na voljo, kar je 3 odstotke več, kot je gledanost televizijskega Big Brotherja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.