Origanovo olje – najbolj učinkovit naravni antibiotik

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Origano je neizmerno zdravo zelišče, saj vsebuje osemkrat več antioksidantov kot jabolko in trikrat več kot borovnice.
Oglej si celoten članek

Origanovo olje v sebi nosi izjemno potenco in igra vlogo najbolj učinkovitega naravnega antibiotika. Vsebuje namreč magnezij, kalcij, cink, baker, kalij, mangan in bor ter vitamine A in C.

Antioksidanti varujejo telo pred prostimi radikali in višajo raven našega imunskega sistema. To zdravilno olje posledično deluje antiseptično, antivirusno in protivnetno. Kot zanimivost je vredno omeniti, da so ga v medicinske namene uporabljali že stari Grki.

V njem je moč najti tudi estre in geranilni acetat, ki nas varujejo proti glivičnim obolenjem. Po vsej verjetnosti pa je najbolj zdravilna učinkovina od vseh prav karvakrol, najbolj učinkoviti antibiotik, ki ga znanost pravzaprav pozna. Uporaba origanovega olja ne bo prinesla nobenih neprijetnih stranskih učinkov, zgolj učinkovit boj proti bakterijam in virusom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.