Osem drugačnih razlogov za pivo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Verjetno s kozarcem mrzlega piva najbolj uživate, ko si ga privoščite ob ogledu tekme ali med druženjem s prijatelji, a prav tako je pivo lahko dober gospodinjski pripomoček.
Oglej si celoten članek

Za lepši dom

  • Sijoči lonci. Imate bakrene lonce? Ti bodo sijoči in čisti prav s pomočjo piva. Krpo namočite v pivo in z njo polirajte lonce.
  • Očistite preprogo. Če želite madeže s preproge očistiti na naraven način, v posodo zlijte malo piva in dodajte žličko sode bikarbone. Madeže očistite z gobico ali krpo, neprijeten vonj po pivu pa na koncu preženite tako, da predel, kjer ste čistili s pivom, „očistite“ še z vodo, kateri ste dodali sok pol grenivke ali limone.
  • Lesenemu pohištvu povrnite sijaj. Krpo iz mikrofibre namočite v pivo in z njo polirajte leseno pohištvo. Sijaj je zagotovljen.

Za lepoto

  • Kopel. Utrujenim in bolečim nogam privoščite pivsko kopel. Izbirate lahko med toplo ali mrzlo različico.
  • Nahranite lase. Vitamin B, ki se nahaja v pivu, lasem podari sijaj, učinkuje pa tudi kot naravni balzam, ki lase nahrani in jim podari elastičnost in vitalnost. S pivom prelijte umite lase, ga enako kot balzam vtrite v lase in lasišče ter sperite s hladno vodo.

Na vrtu

  • Preženite ose. Če vas na terasi ali na pikniku „preganjajo“ ose, v bližino mize postavite manjši kozarec s pivom – ta bo ose pritegnil bolj, kot hrana na vaši mizi.
  • Lepša zelenica. Trava naj bi na mestih, kjer so na zelenici rjavi madeži, zopet začela rasti, če ta mesta zalivate s pivom.
  • Rešite se polžev. S pivom se lahko rešite tudi polžev, ki vam uničujejo pridelke na vrtu. Steklenico s pivom napolnite do polovice in jo zakopljite v zemljo med gredicami tako, da malo še kuka iz zemlje. Vonj piva bo pritegnil polže, ki bodo padli v steklenico.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:58 29. November 2012.

    Pivo za polže na vrtu..???<br />ŠKODA ga je....!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.