Osem mitov o seksu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
O seksu krožijo številne informacije. Številne so žal napačne …
Oglej si celoten članek

Pometli bomo z nekaterimi miti o seksu.

1. Moški seksualni vrhunec dosežejo pri 18, ženske pri 28 letih
Ne drži. "Pri moških raven testosterona res doseže vrhunec pri 18 letih, a hormoni niso edini dejavnik, ki vpliva na moško posteljno vzdržljivost," pravi zdravnik Marc Goldstein in dodaja, da pri ženskah ni določljivega vrhunca. Če imata s partnerjem težave v postelji, se dogovorita, da si bosta vsakih nekaj dni utrgala čas za romantiko in seks. To je za zdravje in za vaše razmerje zelo pomembno. "Seksajte vsaj enkrat na teden. To so vitamini za zvezo," pravi terapevt Ian Kerner.

2. Vibratorji zastrašujejo moške
Ne drži. Raziskava, ki jo je izvedla univerza v Indiani, je razkrila, da je 41 odstotkov vprašanih žensk pri seksu s partnerjem že uporabilo vibrator. "Tudi moški uživajo v uporabi vibratorja. Še zlasti jim godijo vibracije na področju penisa," je povedala Debby Herbenick, ki je sodelovala pri raziskavi.

3. Točka G ne obstaja
To trdijo le tisti, ki je še niso našli. Neka francoska raziskava, ki je bila objavljena pred kratkim, je odkrila dokaze, ki potrjujejo obstoj te slovite erogene cone: ženske, ki doživljajo vaginalni orgazem, imajo med nožnico in sečnico debelejše tkivo kot ženske, ki orgazem doživijo le z ljubkovanjem klitorisa. Ali to tkivo res predstavlja gumbek do nebes, je odvisno od občutljivosti ženske, je povedala zdravnica Beverly Whipple, ki je napisala knjigo The Orgasm Answer Guide. "Lezite na hrbet. Vaš partner naj z dvema prstoma stimulira prednji zgornji del vaše vagine (prste na premika naprej in nazaj, kot bi vas vabil k sebi). Ali je zadel pravo točko, boste občutili po desetih sekundah. Če želite točko najti med seksom, naj ženska sede na moškega. Dober položaj za stimuliranje točke G je tudi pasji."

4. Moški ne morejo doživeti več orgazmov hkrati
Mišljenje, da moški ne morejo doživeti večkratnih orgazmov, je rezultat neznanja. Številni ejakulacijo namreč zmotno enačijo z orgazmom. Moški imajo sicer pri produkciji in ejakulaciji sperme določene omejitve, kar pa ne pomeni, da v tem času niso zmožni doseči večkratnih vrhuncev. "Moški naj vam pove, kdaj bo tik pred ejakulacijo. Takrat nežno stisnite glavico penisa, kar ga bo malce ohladilo. Približno 30 sekund ljubkujte neki drug del njegovega telesa. Pazite, da se ne bo popolnoma ohladil in izgubil erekcijo. Nato nadaljujte seks," svetujejo strokovnjaki.

5. Velikost je pomembna
Tako kot ena lastovka še ne prinese pomladi, tudi velik penis ni zagotovilo za dober seks. Seks z izjemno dobro obdarjenim moškim je lahko boleč, saj lahko zadene ob maternični vrat, kar za žensko ni prijetno. Če ima vaš izbranec dolgega prijateljčka, med seksom sedite nanj, saj lahko le tako nadzorujete globino penetracije.

6. V vodi se s spolno nalezljivo boleznijo ni mogoče okužiti
Resnica je ravno obratna. Voda namreč uničuje vaš naravni lubrikant, kar pomeni, da med seksom nastaja večje trenje, ki lahko vodi do ranic v vagini, v katerih se nato naberejo bakterije.

7. Med menstruacijo ne moreš zanositi
Popolna neumnost. Sperma v ženskem telesu preživi tudi več dni, kar pomeni, da lahko ženska zanosi, če ima zgodnjo ovulacijo in spolni odnos na peti dan ciklusa (menstruacije) ali kasneje.

8. Pornografski filmi vzburjajo le moške

Ne drži. Raziskovalci medicinske fakultete v Washingtonu so ugotovili, da erotične fotografije povečujejo tudi električno valovanje v ženskih možganih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.