Oslepela zaradi mačje sline

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Janese Walters je zaradi mačke oslepela na eno oko.
Oglej si celoten članek

Janese Walters je čez noč oslepela na eno oko. Zdravnik si tega ni znal razložiti, dokler mu Waltersova ni povedala, da ima mačko. Pri nadaljnjih preiskavah so ugotovili, da je zbolela za "mačjo boleznijo".

Kar 40 odstotkov mačk je okuženih z bakterijo, ki nanje nima učinka, je pa lahko nevarna človeku. Do okužbe lahko na primer pride, če mačka oblizne lastnikovo roko, na kateri je ranica. Pri oslabljenem imunskem sistemu lahko nato nastopi nezaželena reakcija. "Ta bolezen lahko napade oči. Bakterija zmehča kapilare in povzroči težave," je povedal zdravnik Kris Brickman iz Toleda in dodal, da bakterija lahko napade tudi jetra, če pride do hrbtenjače, pa lahko zbolimo za meningitisom. Po stiku z mačko si zato temeljito operite roke.

Waltersova tega nasveta žal ni upoštevala. Zdravniki pravijo, da bo na eno oko ostala slepa, kljub temu se svojemu ljubljenčku ne bo odpovedala. "Veliko stvari moram spremeniti. Vesela sem, da bakterija ni napadla še mojega drugega očesa," je povedala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.