Ostanite hladni

Foto: Žurnal24 Do hladnega doma tudi brez klime.
Temperatura. Stanovanja in hiše se hitro segrejejo, v njih pa nam ob visokih temperaturah ni več prijetno.
Oglej si celoten članek

Če bi se radi iz zdravstvenih ali ekoloških razlogov izognili uporabi klimatske naprave ali če te preprosto še nimate, je notranje prostore mogoče ohladiti tudi drugače.

Zračenje stanovanja
Da bi v vročih dneh čim bolj ohladili stanovanje, je treba na to misliti že dan prej. V hladnejših večernih in nočnih urah odprite vsa okna in stanovanje dobro prezračite. Okna naj, če je le mogoče, ostanejo odprta vse do jutra, kroženje zraka pa lahko pospešite tudi z ventilatorji (posebno učinkoviti so tisti, ki so pritrjeni na strop). Zjutraj zagrnite zavese ter zaprite okna in vrata, da bi bilo v stanovanju čim dlje hladno; poskrbite, da bo vanj vstopalo čim manj sončnih žarkov. Obenem poskusite najti skrite vire toplote v stanovanju – računalnik in podobne električne naprave oddajajo veliko toplote, zrak pa segrevajo tudi navadne žarnice. Izklopite, česar ne potebujete, ter uporabljajte zgolj varčne žarnice.

Prilagodite življenjski slog
Kadar to ni res nujno potrebno, ne kuhajte; če se temu opravilu ne morete izogniti, pa se ga lotite zvečer in po njem dobro prezračite. Izogibajte se tudi začinjeni in težki, mastni hrani, saj ta povečuje občutek vročine. Podnevi se ne zadržujte v višjih nadstropjih, saj je tam najtopleje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.