Oster obračun z resničnostnimi šovi

Foto: Žurnal24 Happy Boy je novi moški odgovor Ameriškemu idolu. Bo ta tekmovalec tudi po 1. ok
Na Kitajskem oblasti odločno brzdajo vse televizijske šove, narejene "v slogu Ameriškega idola" - med drugim so prepovedali glasovanje prek spleta, telefona in sms-ov.
Oglej si celoten članek

Prav tako nenavadno je pravilo, da morajo biti vsi sodelujoči zdravi in zreli - "TV postaje morajo izbrati kvalificirane kandidate, ki izkazujejo vztrajnost, zrelost, zaupanje in zdravje," so zapisali. Tudi zunanja podoba sodelujočih bo bolj pomembna: "Pričeska, oblačila in komentarji se morajo skladati z estetskimi vrednotami javnosti." Voditelji oziroma gostitelji najrazličnejših resničnostnih šovov pa med seboj ne smejo flirtati, prav tako pa ne smejo biti opolzki, nesramni in neprijazni, prepovedane so tudi vse "požigajoče in senzacionalne pripombe".

Spet korak nazaj
Resničnosti šovi so v zadnjih letih zasvojili tudi Kitajce. Lokalne različice posameznih šovov nastajajo za posamezne dele velikanske države. Mnogi sociologi so resničnostne šove pozdravili, glasovanje prek spleta, telefonov in sms-ov pa označili za majhen korak v uvajanju demokracije. A nova pravila, ki jih s 1. oktobrom vpeljuje Državna uprava za radio, film in televizijo, vsakršno glasovanje prepovedujejo. Glasovalo bo lahko le še občinstvo v studiu. Spornih oddaj ne bodo smeli predvajati med pol osmo in pol enajsto zvečer - kitajski mediji potezo komentirajo kot "brzdanje gledalcev". Sodelujoči v resničnostnih šovih so namreč slab vzgled mladim, pravijo pisci pravil. Kako bodo nova pravila sprejeli kitajski gledalci, pa si ni težko predstavljati, so napovedi komentirali zahodni mediji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.