Osvežite se s smoothiejem

Foto: Žurnal24 Izberite sezonsko sadje po svojem okusu ter ga kombinirajte s sokovi, jogurti, m
Sadno-zelenjavni napitki so osvežilni, hranilni in energijsko bogati.
Oglej si celoten članek

Skrajni čas je, da spremenite svojo prehrano in začnete jesti lažje obroke. Odlična izbira so sadno-zelenjavne mešanice, ki so nizkokalorične, v zelo kratkem času vas bodo napolnile z energijo, pri tem pa ne bodo obremenile vašega želodca.

Kombinirajte okuse
Izberite sezonsko sadje in zelenjavo, ki jima lahko dodate sokove, jogurte ali mleko, odvisno od tega, kakšen napitek želite pripraviti. Zelo zaželena zelenjava, ki je tudi dobrega okusa in jo z lahkoto mešate z jabolki, hruškami in drugim sadjem, so korenček, rdeča pesa in kumarice. Druga zelenjava, kot so zeljne krpice, koleraba ali paradižnik, imajo kar močan okus in jih je bolje piti samostojno. Tovrstnim napitkom lahko za piko na i dodate košček svežega ingverja.

Uporabite svežega
Za mešanje s sokovi je najprimernejši jabolčni ali pomarančni. Jabolčni sok znižuje krvni pritisk, čisti prebavila, krepi dlesni, pomarančni pa vas bo oskrbel z vitaminom C. Hranilni in osvežilni napitek si pripravite s sokovnikom ali mešalnikom, v katerega dodajte kakšen košček ledu ali kepico sladoleda. Naredite ga toliko, kolikor ga potrebujete, in ga ne hranite predolgo v hladilniku – najbolje je, če ga porabite še isti dan, saj lahko sicer spremeni okus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.