Otok Vis po snemanju ne bo več isti

Foto: Kolosej
Foto: Kolosej
Na Vis prihajajo Meryl Streep, Pierce Brosnan in Colin Firth.
Oglej si celoten članek

Na otok Vis so prisepli prvi člani produkcijske ekipe, ki bo na otoku snemala drugi del musicla Mamma Mia. Začeli so pripravljati prizorišča za snemanje. V začetku septembra bodo na Vis med drugim prišli Meryl Streep, Pierce Brosnan in Colin Firth.

Gre za največjo in najdražjo tujo produkcijo, ki se bo snemala na Hrvaškem. Vis bo za mesec ali dva na naslovnicah svetovnih medijev. Prvi del musicla Mamma Mia je prinesel 600 milijonov dolarjev.

Na Visu si obetajo 30 milijunov kun zaslužka.

Bo Vis postal turistična meka?

Snemanje Mamme Mie bo vplivalo na življenje, turizem ter tudi na posel z nepremičninami. Britanski mediji že špekulirajo, da se Visu obeta podobna usoda kot grškemu otoku Skopelos, kjer so snemali prvi del in se je iz neodkritega in divjega otoka spremenil v turistično meko.

Britanski Times je Visu namenil celotno stran. Lokalni agenti za nepremičnine so novinarjem povedali, da se hiša ob obali, ki se pojavi na tržišču, proda že v nakaj dnevih. Kupci so večinoma Britanci in Norvežani. 

Cene kvalitetnih kamnitih hiše v Visu se začnejo pri 500.000 evri. Po napovedih strokovnjakov, naj bi se zaradi snemanja musicla, podvojile.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:04 16. Avgust 2017.

    Kolk je to, če si obetaš 30 milijunov kun?

  • 23:28 15. Avgust 2017.

    BMK za Vis!!! In hrčke!

  • 20:39 15. Avgust 2017.

    sicer pa nekateri slovenci niso nic boljsi z betoniranjem na crno. še kolcalo se jim bo po miru in malo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.