Otresite se stresa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če se ujamete, da med dopustom razmišljate o službi, slabostih partnerja ali opravkih, ki vas čakajo, misli zavestno odženite.
Oglej si celoten članek

Na počitnicah želimo čim hitreje pozabiti na vsakodnevne skrbi. Pripravili smo nekaj predlogov, kako se boste na dopustu čim prej sprostili.

Z meditacijo do umiritve

Na plaži lahko čas izkoristite za meditacijo. Pozornost preusmerite v dihanje, ki naj bo čim globlje. Cristy Žmahar, učiteljica meditacije, svetuje, da si predstavljate, kako vdihavate belo svetlobo: "Bela svetloba je svetloba kozmosa. Vizualizirajte si, kako prečisti vaše telo, odpravi strahove ali negativne projekcije ega in vas napolni z ljubeznijo." Haris Omanović, učitelj thetahealinga v Hiši radosti, dodaja, da se na plaži lahko raztegujete in razgibate s pozdravom soncu, tibetanskimi vajami ali rahlim tekom. Meditacija pa je tudi gledanje v vodo in poslušanje valov ter opazovanje galebov in oblakov na nebu. Žmaharjeva potrjuje, da je meditacija vse, kar nas pomirja – petje, ples, sprehod v naravi, slikanje ...

Na dopustu počivajmo

"Za sproščenost na dopustu je glavni pogoj, da telesu dovolite počitek. Pogosto naredimo ravno nasprotno. Pretirano se prehranjujemo, popivamo in pretiravamo z dejavnostmi," razlaga Omanović. Pomembno je, da svoje telo aktiviramo že zjutraj. Kot dodaja, to lahko storimo tako, da spijemo pol litra vode z žličko himalajske soli, v popoldanskem času pa svetuje, da si v pretirani vročini privoščimo kratek spanec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.